Yunet
 

Zdravlje

Besplatni preventivni pregledi u Domu zdravlja

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 17. maj 2024. • 00:00 •

Besplatni preventivni pregledi u Domu zdravlja

Ministarstvo zdravlja, u nedelju 19. maja, od 8 do 17 časova, u više od 160 zdravstvenih ustanova širom zemlje, organizuje akciju besplatnih preventivnih pregleda, u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju.

U Domu zdravlja u Bačkoj Palanci svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i uputa, izmere krvni pritisak, urade EKG i provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku u laboratorijama, uz pregled lekara opšte prakse. Vađenje krvi u laboratoriji vršiće se u periodu od 08-15 časova, te ovom prilikom molimo građane da pre odlaska u laboratoriju ne konzumiraju hranu kako bi nalazi bili verodostojni. Sa dobijenim laboratorijskim nalazima javiti se na Opštu praksu u sobu broj 7 na pregled kod lekara.

Na ovaj način, Ministarstvo zdravlja nastavlja akciju koja je uspešno realizovana pre pandemije korona virusa u okviru koje je, u više od dvadeset dana, besplatne zdravstvene preglede obavilo blizu pola miliona ljudi. Akcija preventivnih pregleda naišla je na veliku podršku građana, a značaj iste, pored velikog broja naših građana koji su obavljali preglede, dodatno potvrđuje i podatak da je tom prilikom nekoliko hiljada građana upućeno na dalju dijagnostiku i hitno bolničko zbrinjavanje. Ministarstvo zdravlja i ovim putem poziva građane da učestvuju u nedeljnoj akciji, obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena