Yunet
 

Sport

Trijumf Feniksa na završnom turniru Košarkaškog saveza Vojvodine za 2011. godište

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 15. april 2024. • 00:00 •

Trijumf Feniksa na završnom turniru Košarkaškog saveza Vojvodine za 2011. godište

KK Feniks je bio organizator završnog turnira Košarkaškog saveza Vojvodine za 2011. godište.

Na oovom turniru učešće su izborile ekipe KK Stara Pazova , KK Nova Pazova , KK Petrovgrad Zrenjanin, KK Proleter Naftagas Zrenjanin, KK NS Basket 07 iz Novog Sada i KK Feniks .

Prvog dana u petak u četvrt finalu su se sastale ekipe KK Stara Pazova i KK Proleter Naftagas u kojoj je ubedljivu pobedu izvojevala ekipa iz Zrenjanina rezultatom 43:75.

U drugom četvrt finalu su se sastale ekipe KK Nova Pazova i KK NS Basket 07 . U ovom meču su bolji bili Novosađani pobedivši rezultatom 62:44.

U prvom polufinalu su se sastale ekipe KK Petrovgrad i KK NS Basket 07. Novosađani su bili bolji u ovom uzbudljivom meču pobedivši sa 49:43.

Drugo polufinale je donelo duel ekipa KK Proleter Naftagas i KK Feniks u kom su domaćini dominirali pobedivši rezultatom 73:46.

Utakmice za treće mesto i velika neizvesnost KK Proleter Naftagas- KK Petrovgrad 55:45 .

Na kraju veliko finale KK Feniks – KK NS Basket 07 je odigrano u veoma lepoj atmosferi u z mnogo ljubitelja košarke koji su mogli da uživaju u veoma napetoj i uzbudljivoj utakmici. Feniks bolje startuje , ali gosti koriste nepreciznost domaćina sa linije slobodnih bacanja pa preokreću rezultat na 10:12.

Početkom drugog perioda gosti uvećavaju svoju prednost na osam poena . Igrači Feniksa se ne predaju i uspevaju da smanje prednost na 23:24, ipak u poslednjih trideset sekundi prave nekoliko grešaka i gosti to koriste i povećavaju prednost na 23:31.

Na početku trećeg perioda gosti vode sa deset poena prednosti, i u tom momentu igrači Feniks kao da su videli da mogu da izgube prvu utakmicu posle tri godine , uspevaju da poprave igru u odbrani i ujedno počinju da pogađaju svoje šuteve i na kraju ovog perioda smanjuju na 34:40.

Posle nekoliko neuspešnih napada Feniks daje svoju prvu trojku na meču smanjuje na tri poena. Odličnom odbranom i korektnim napadom preokreću prenost gostiju i u poslednja dva minuta kontrolišu rezultat i pobeđuju sa 49:44.

Za najboljeg trenera je proglašen trener Feniksa Žarković Branislav , a za najboljeg igrača igrač Feniksa Bjelobrk Stefan.

Ova generacija je tako treći put uzastopno postala prvak Vojvodine bez poraza. Uspeh su postigli: Nikolašević Filip, Savić Vidak, Šarčev Petar , Vukoje Vasilije, Sovilj Veljko , Bjelobrk Stefan , Puhača Ognjen , Srdić Aleksa, Kopanja Miona, Tomić Lazar, Tir Andrej, Jakšić Nikola , Đorić Andrej i trener Žarković Branislav.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena