Yunet
 

Privreda

Ćurčić i Ivanišević uručili ugovore preduzetnicama: 7,3 miliona dinara za kapitalne i tekuće subvencije

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 17. april 2024. • 00:00 •

Ćurčić i Ivanišević uručili ugovore preduzetnicama: 7,3 miliona dinara za kapitalne i tekuće subvencije

Potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić i pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević dodelili su ugovore preduzetnicama za subvencionisanje troškova nabavke mašina, računarske opreme, softvera ili usluge u cilju inoviranja i digitalizovanja procesa proizvodnje i operacija u domenu marketinga i trgovine u 2024. godini.

Dodeljeno je ukupno 7,3 miliona dinara za 40 korisnica, od čega je šest miliona za kapitalne subvencije, a 1,3 miliona dinara za tekuće troškove.

Ovogodišnji konkurs resorni sekretarijat sprovodi sa Kabinetom potpredsednika Pokrajinske vlade i Savetom za koordinaciju i praćenje aktivnosti u oblasti ekonomskog razvoja na teritoriji AP Vojvodine, koji je formiran 2020. godine, a žensko preduzetništvo je jedna od prioritetnih tema kojima se bavi.

Potpredsednik Ćurčić je istakao da Pokrajinska vlada i resorni sekretarijat pružaju podršku preduzetnicama i delatnostima kojima se bave.

„Uradili smo mnogo kako bismo pomogli preduzetnicama. Preduzetništvo karakterišu dve ključne stvari – spremnost da se uđe u preduzetničke vode i ideja da se pokrene novi biznis“, rekao je Ćurčić i podsetio na to da je Pokrajinska vlada u prethodnoj godini opredelila 22 miliona dinara za 135 poslova koje su pokrenule žene.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević naglasio je hrabrost ljudi koji se odluče za preduzetništvo.

„Trud pokazuje koliko na tržištu može da se postigne. Mi smo tu da vam pomognemo da razvijete posao, da rastete i da zapošljavate druge“, rekao je Ivanišević navodeći da je do sada Sekretarijat dodelio preko 130 miliona dinara za unapređenje ženskog preduzetništva.

On je najavio konkurs iz oblasti zapošljavanja, javni poziv za učešće na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu i novi ciklus Akademije za preduzetništvo bez naknade za one koji žele da steknu nova znanja i veštine.

 

Foto: Pokrajinska vlada

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena