Yunet
 

Kultura

Spoj tradicije i zajedništva na Festivalu veterana “Ruka, ruci – zaigraj”

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 16. april 2024. • 00:00 •

Spoj tradicije i zajedništva na Festivalu veterana “Ruka, ruci – zaigraj”

Na festivalu veterana „RUKA, RUCI – ZAIGRAJ“ u Bačkoj Palanci, održanom u sali bioskopa , 13. aprila, učestvovalo je čak 17 kulturno-umetničkih društava iz različitih delova regiona.

Svojim autentičnim nastupima i bogatim repertoarom tradicionalnih pesama i igara, ova društva su oduševila publiku i oživela duh tradicije na jedinstven način.

Uz učešće KUD-ova „Logovac“ iz Despotova, „Đeram“ iz Bačkog Gradišta, „Sveti Sava“ iz Kaća, „Branko Marković“ iz Resnika, „Svetozar Marković“ iz Novog Sada, „Nikola Tesla“ iz Bačkog Brestovca, „Una“ iz Novog Grada, Udruženja za očuvanje tradicije iz Prijedora, KUD-ova „DR Mladen Stojanović“ iz Mladenova, „Budućnost 1984“ iz Dobanovaca, „Šove“ iz Ravnog Sela, Udruženja „Veliko Kolo“ iz Veternika, KUD-ova „Kolubarsko kolo“ iz Mirosaljaca, „Sremac“ iz Sremske Kamenice, „Rudar“ iz Ugljevika, KUD-ova „Moravica“ iz Ivanjice i „Čukarica“ iz Beograda, kao i DžNNT-a „Iskon“ iz Šimanovaca, festival je bio pravo kulturno blago koje je okupilo ljude sa istinskom ljubavlju prema tradiciji i folklornom nasleđu.

Pokrovitelj festivala je opština Bačka Palanka.

Prijatelji festivala su : Kulturni centar, Turistička organizacija, Tarkett, Simfo, Čarda „Tikvara“, „Una drva“, Srđan i Bojan Grnja.

 

 

Izvor: Kulturni centar Bačka Palanka

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena