Yunet
 

Kultura

Tajne muzeja: Bačka Palanka kroz objektiv prošlosti – slika naseljavanja u 18. veku

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 23. decembar 2023. • 00:00 •

Tajne muzeja: Bačka Palanka kroz objektiv prošlosti – slika naseljavanja u 18. veku

Iz perioda naseljavanja u 18. veku na području Bačke Palanke postoji nekoliko mitova i legendi do usmenih predanja koja su se očuvala tokom vremena. Ovi mitovi i legende često reflektuju život i verovanja ljudi tog doba, neke od tih priča govore o hrabrosti i izazovima sa kojima su naseljenici suočavali prilikom dolaska u novo okruženje. Zatim tu su priče o susretima između doseljenika i već postojećeg lokalnog stanovništva, ti odnosi su bili prijateljski pre svega, a ponekad i puni izazova.

Projekat „Tajne muzeja“ osvetljava skrivene aspekte prošlosti i kulture stanovnika opštine Bačka Palanka. Sam objekat muzeja pruža posetiocima priliku da zarone duboko u nepoznate priče i događaje. Kroz ovu inicijativu, otkrivamo tajne koje često ostaju skrivene, šireći razumevanje i poštovanje prema bogatom nasleđu koje nas okružuje.

Ovaj projekat je sufinansiran iz Budžeta opštine Bačka Palanka. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Zabranjeno preuzimanje teksta i fotografija bez odobrenja redakcije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena