Yunet
 

Kultura

Radovi učenika Škole crtanja muzeja grada osvajaju scenu

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 22. decembar 2023. • 00:00 •

Radovi učenika Škole crtanja muzeja grada osvajaju scenu

Likovni rad talentovanog učenika škole crtanja, Predraga Vujinovića, ponosno je izabran za učešće na prestižnoj 36. izložbi „Autorskog stripa“ koju organizuje Dečiji kulturni centar Novi Sad. Ovaj događaj, koji je održan u galeriji Dečijeg kulturnog centra Novi Sad, predstavlja priznanje Predragovom izuzetnom talentu i kreativnosti. Važno je napomenuti da je Predrag morao da se takmiči sa umetnicima iz cele Srbije, što čini njegov uspeh još značajnijim.

S druge strane, na 5. internacionalnom dečijem festivalu „Mini RestArt,“ likovni radovi polaznica škole crtanja Muzeja grada Bačke Palanke, koju vodi tim sastavljen od Tijane Sićević, Jelene Mitrović i Kaline Krzman, takođe su dobili zapaženo priznanje. Njihovi radovi izabrani su za izlaganje na ovom festivalu, gde su se suočili s konkurencijom umetnika iz celog sveta. Neverovatan podatak je da je pristiglo preko 10 000 crteža, što dodatno naglašava izuzetnost odabranih radova.

Ova dostignuća ne samo da svedoče o visokom nivou umetničkog izraza učenika škole crtanja, već i o njihovoj sposobnosti da se istaknu u konkurenciji sa vršnjacima iz zemlje i šire.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena