Yunet
 

Društvo

Adaptirano dečije igralište u zrenjaninskom naselju Lesnina

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 24. maj 2024. • 09:47 •

Adaptirano dečije igralište u zrenjaninskom naselju Lesnina

Koliko se voli svoj grad i poštuju svoju sugrađani ovih dana su pokazali članovi saveta Mesne zajednice „Dositej Obradović“ i aktiviti iste, koji su ličnim sredstvima adaptirali dečije igralište.

Neodgovornim ponašanjem pojedinaca, ovo ogralište je nekoliko puta devastirano i uništavano, ali neumorni aktivisti su svaki put uložili trud da ono ponovo bude u funkciji.

Isti slučaj, dogodio se i pre nekoliko dana, a zahvaljujući ovim vrednim i posvećenim Zrenjanincima, igralište je ponovo prostor za rekreaciju i zabavu njihovih najmlađih sugrađana.

„ Mesna zajednica, aktivisti, kao i građani su zajedničkim snagama doprineli da igralište bude ponovo funkcionalno. Adaptiran je mobilijar, uređene zelene površine i dodatno ulepšan ovaj prostor. Bitno je napomenuti da smo ponovo osposobili  i ljuljaške koje su namenjene deci sa posebnim potrebama, pa od danas i oni mogu potpuno bezbedno da koriste iste. Igralište se nalazi u parku, koji posećuju svi stanovnici, pa je to bio i motiv više, da ovaj prostor bude kompletno uređen“, poručili su aktivisti.

Kako treba da izgleda građanski aktivizam na delu, proteklih meseci, su upravo pokazali aktiviste Mesne zajednice „Dositej Obradović“ realizujući niz akcija, u okviru kojih su sredili dečija igrališta, parkove i sportske terene.

„ Svedoci smo da se u našem naselju realizuju značajni infrastrukturni projekti. Mišljenja smo, da njih treba da prate i uređeni prostori poput ovih, zato dajemo maksimalan doprinos da naše naselje bude najlepše. Smatramo da službe komunalnih preduzeća svoj posao odlično rade, ali nije na odmet da pomognemo i mi, jer na ovaj način zajedničkim snagama radimo na ulepšavanju i osposobljavanju sredine u kojoj živimo, na obostrano zadovoljstvo svih nas“, zaključili su aktivisti.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena