Yunet
 

Društvo

Teritorija MZ „Dositej Obradović” obiluje infrastrukturnim radovima

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 14. april 2024. • 19:22 •

Teritorija MZ „Dositej Obradović” obiluje infrastrukturnim radovima

Teritorija mesne zajednice “Dositej Obradović”, odnosno njen uži deo, koji obuhvata stambena naselja kolektivnog stanovanja, trenutno je deo grada koji se najviše infrastrukturno razvija. U kratkom vremenskom periodu ovde je realizovano više različitih radova, neki su još aktuelni, a biće ih i u narednom periodu.

Podzemne instalacije obnovljene su kroz radove na vodovodnoj i vrelovodnoj mreži u naselju “Ruža Šulman”, vrelovodnoj mreži u Ulici Koče Kolarova i mreži fekalne kanalizacije u Ulici Marka Oreškovića. Nedavno asfaltiranje Ulice dr Laze Kostića bio je jedan od najvećih zahvata u oblasti javno-privatnog partnerstva za realizaciju projekta finansiranja, izgradnje i održavanja lokalne putne infrastrukture na teritoriji grada Zrenjanina. Prethodno su obnovljene još dve važne i prometne saobraćajnice u stambenom naselju “4. jul” – ulice Despota Stefana i 4. jula.

U neposrednoj blizini lokacije u Marka Oreškovića, na kojoj se radi na sanaciji kanalizacione mreže, je i trenutno najveće gradilište nekog objekta kolektivnog stanovanja u Zrenjaninu, u kom će biti čak 118 stambenih jedinica, na sedam etaža. U Ulici Dositeja Obradovića grade se još tri stambena objekta, kao i u ulicama Koče Kolarova i Toše Jovanovića, gde se gradi na još pet lokacija. 

Ulaganja su zabeležena i u prostore za sport i rekreaciju, te je uređena lokacija poznata kao “Barice”, na uglu ulica Uroša Predića i Konstantina Danila. Saniran je teren za basket, postavljena je ograda i rasveta.

Sve su to investicije koje prate potrebe stanovnika ovog dela Zrenjanina, ali i idu u prilog pozitivnim ekonomskim kretanjima, jer razvoj i širenje industrijskih zona, uz nova zapošljavanja, neminovno dovode i do razvoja i obnove gradske infrastrukture.   

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena