Yunet
 

Zdravlje

Pančevačka bolnica i Dom zdravlja i ove nedelje u akciji preventivnih pregleda

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 16. jun 2024. • 15:05 •

Pančevačka bolnica i Dom zdravlja i ove nedelje u akciji preventivnih pregleda

U sklopu akcije preventivnih pregleda koje je organizovalo Ministarstvo zdravlja i ove nedelje priključili su se Opšta bolnica Pančevo i Dom zdravlja. Naši najmlađi sugrađani takođe ove nedelje mogli su da se jave pedijatru, jer su pregledi bili organizovani i za njih.

Pančevačka bolnica i Dom zdravlja i ove nedelje priključili su se akciji preventivnih pregleda koje organizuje Ministarstvo zdravlja. Svi zainteresovani Pančevci mogli su da prekontrolišu krvni pritisak, puls, urade ultrazvuk abdomena i male karlice, pregledaju mladeže, urade tumor markere, kompletnu krvnu sliku i prekontrolišu šećer u krvi. Naši sugrađani bili su prezadovoljni uslugom naših lekara kao i pregledima koji se organizuju sada već svake nedelje.

O tome koliko je značajna preventiva ispričala nam je dr Andrijana Gavrilović, specijalista Opšte medicine. Ona je podsetila da je prethodne nedelje kod jedne žene pronađen tumor za koji ona nije znala da postoji.

Doktorka Slađana Kovačević, PR Opšte bolnice Pančevo, ukazala je na činjenicu da se i Bolnica redovno priključuje ovim akcijama i na taj način doprinosi boljem zdravlju Pančevaca. Osim pomenutih pregleda naši sugrađani su mogli da obave i pregled kod interniste.

Ove nedelje u akciju preventivnih pregleda bilo je uključeno i Odeljenje za zdravstvenu zaštitu dece. Doktor Stevica Simić, pedijatar, rekao je da je najčešći problem kod dece iskrivljena kičma i tegobe koje nastaju usled rasta i razvoja dece.

Naši sagovornici ukazuju na značaj preventive i ranog otkrivanja bolesti kako bi one mogle da se izleče. Takođe sve veći broj naših sugrađana svestan je benefiti redovnog odlaska kod lekara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena