Yunet
 

Zdravlje

Tokom vikenda dosta pacijenata zatražilo pomoć u Ambulanti Hitne pomoći

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 31. maj 2024. • 11:00 •

Tokom vikenda dosta pacijenata zatražilo pomoć u  Ambulanti Hitne pomoći

Alergije ujedi insekata ali i ljudska nepažnja često mogu da dovedu do situacija koje mogu da ugroze život. Tokom vikenda pored dosta posla u ambulanti bilo je pacijenta kojima je pomoć bila potrebna zbog saobraćajnih nezgoda i više uboda insekata.

Vikend za nama je za ekipe Hitne pomoći bio je više nego radan .Za dve noći pregledano je u ambulanti oko 120 pacijenta koji su dolazili zbog visokog pritiska, alergija koje nisu uobičajene ali je bilo i onih koji ma je pomoć pružana zbog velikog broja ujeda pčela. dr Jelena Drndarski.

Zanimljivo je što se opet javljaju neke alergije , krenuli su ujedi insekata bio je čovek sa preko 50 uboda insekata odnosno pedeset pčela ga je ujelo ali je bio stabilan .On je pčelar ali trebavoditi računa da se pravilno rukuje. Javljaju se alergijeza koje se ne zna uzrok.Pacijenti ističu da nisu ništa novo od namirnica jeli, nisu boravili u nekom drugom prostoru .Javljaju se sa ozbiljnim urtikarijama ,rekla je dr Jelena Drndarski .Jedna saobraćajna nezgoda se dobro završila iako su osobe koje su upravljale skuterom maloletne ističe doktorka.

Dva maloletna deteta su na električnom biciklju doživeli saobraćajnu nesreću u sudaru sa automobilom.Apel za roditelje da kontrolišu decu . Boravak u prirodi je dobar za zdravlje ali mora biti i doza opreznosti posebno kada su insekti u pitanju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena