Yunet
 

Turizam

U Kovinu održana 13. manifestacija „Stari Lala“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 16. jun 2024. • 15:47 •

U Kovinu održana 13. manifestacija „Stari Lala“

U Kovinu je po 13. put održana manifestacija “Stari lala”. Uz bogat kulturno – umetnički program, najveća pažnja posvećena je deci. Prvog dana manifestacije bilo ih je 250, a proglašeni su i najlepša sosa i najlepši lala iz svake grupe koja je učestvovala na sceni. U toku dana održano je i takmičenje u kuvanju riblje čorbe.

Po 13. put u Kovinu na trgu ispred Kulturnog centra održan je “Stari lala”. Kao što i sami organizatori ističu, cilj manifestacije je da na “podijumu” prodefiluje što više dece. Jadran Anđelković, jedan od direktora “Starog lale” kaže da je ove godine učestvovalo ukupno 250 dece kao i da su ovom prilikom izabrani najlepša sosa i najlepši lala. Osim ovoga manifestaciju je ulepšao i bogat kulturno – umetnički program

Mališani nisu bili baš pričljivi pred kamerama, ali su svoje umeće zato prikazali na sceni.

Vladimir Kračun, drugi direktor manifestacije, osvrnuo se i na početke manifestacije.

Svake godine u okviru “Starog lale” organizuje se i spremanje tradicionalnih jela, ove godine upriličeno je takmičenje u spremanju riblje čorbe. Bilo je prijavljeno 17 učesnika, a najboljih 10 dobilo je pehare.

Manifestacija je već prve godine kada je osnovana dobila nagradu kao najbolja mlada manifestacija u Republici Srbiji od strane “Muzičke slagalice”, a ubrzo nakon toga dobila je i povelju grada Kovina i proglašena je za manifestaciju od značaja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena