Yunet
 

Sport

Železničar počeo pripreme za novu sezonu, generalna proba zakazana protiv Trabzona

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 17. jun 2024. • 12:27 •

Železničar počeo pripreme za novu sezonu, generalna proba zakazana protiv Trabzona

Fudbaleri Železničara počeli su pripreme za drugu superligašku sezonu, sa novim trenerom Markom Savićem.

Prvi deo priprema ekipa će odraditi u Pančevu, a zatim se seli u Vršac. Nema sumnje da Železničar sa novim trenerom Savićem ozbiljno ulazi u novu sezonu, sa željom da se bori za gornji deo tabele.

Igrački kadar je pretrpeo izmene, bilo je odlazaka, biće i dolazaka, a prvi trening u novoj sezoni odradili su sledeći igrači: Aleksandar Stanković, Ognjen Lukić, Marko Konatar, Bojan Balaž, Stefan Obradović, Ndiaje Maisa, Mirko Milikić, Branislav Knežević, Dario Grgić, Stefan Purtić, Lazar Romanić, Dušan Pantelić, Pavel Čižik, David Ivić, Entoni Lokosa, Ognjen Ergarac, Miloš Vlahović, Dimitrije Ristić, Matija Mitrović, Filip Ivelja i Nemanja Vidojević.

Prvu kontrolnu utakmicu Železničar će odigrati 27. juna na svom terenu kada će ugostiti člana ruske druge lige Černomorec. Za 5. jul planirano je gostvoanje u Rumuniji i duel sa ekipom UTA Arad, a pet dana kasnije, u Staroj Pazovi, Železničar će ugostiti i Istanbul Bašakšehir.

Kao generalna proba pred početak novog prvenstva u Superligi Srbije, zakazana je za 14. jula u Segedinu, pančevačka „dizelka” će igrati protiv Trabzonspora, tima koji je pre dve godine bio šampion Turske.

-Železničar i Pančevo imaju jako pozitivan ambijent, tako da su prvi utisci iz kluba pozitivni. Infrastruktura je na zavidnom nivou, a mi smo sada trenutno u fazi formiriranja tima, upoznavanja. Biće dosta odlazaka i dolazaka u narednom periodu. Svakako ovi momci koji su tu imaju potencijal – rekao je Marko Savić, trener Železničara.

Objasnio je novi šef struke kluba iz Pančeva i šta ekipu očekuje u narednom periodu, kada su pripreme u pitanju.

-Dve nedelje ćemo raditi u Pančevu, posle toga idemo dve nedelje u Vršac. Nakon toga odlazimo dva dana u Segedin, gde ćemo odigrati generalnu probu sa Trabzonsporom. Posle toga se vraćamo ovde još nedelju dana radimo i onda počinje prvenstvo.

Osvrnuo se Savić i na igru, odnosno strategiju za novu sezonu. Nema sumnje da će Železničar delovati znatno drugačije nego u minulom prvenstvu. Najavio je Savić i po dolasku u klub, ofanzivnu igru Železničara.

-Imamo našu strateguju, a igrači bi trebalo da se nameste za to, jer imaju kvalitet za ono što mi tražimo. Da nemaju mi se ne bismo ni odlučili za Železničar.Svi znaju da ja volim posed, da igramo i kontrolišemo situaciju. To ćemo i probati da instaliramo u narednom periodu i da se tako predstavimo na utakmicama – zaključio je Savić.

Jedan od najboljih igrača Železničara, Lazar Romanić došao je dobro raspoložen na pripreme. Iako za njega ima interesovanja čak i inostranih klubova, pomenuti igrač, javio se na prvi trening šefu struke Marku Saviću.

-Očekuju nas veoma teške pripreme, to je sigurno, a onda već i nova sezona za mesec dana – rekao je Lazar Romanić.

Železničar je dobrom igrom u finišu sezone izborio mesto u elitnom takmičenju, a svi u Pančevu očekuju da će nova sezona biti mnogo bolja.

-Minula sezona je bila veoma teška. Cele godine smo se borili jer smo bili u zoni ispadanja. Na kraju smo se izvukli kada je došao trener Tomislav Sivić. Čestitam svim momcima u klubu koji su učestvovali u ovom velikom uspehu za klub i grad Pančevo.

Kad je u pitanju dolazeća sezona Romanić nema dilemu da će biti daleko bolja.

-Rano je da se bilo šta prognozira. Sada imamo novog trenera, moramo da usvajamo njegove zahteve i da to sprovodimo na terenu, što je bolje moguće. Nadamo se najboljem, ali nikad se ne zna. Bitno je da dobro radimo i dajemo sto odsto od nas, a rezultati će doći – zaključio je Romanić.

Na početak priprema oran za rad stigao je i Stefan Purtić, jedan od najboljih igrača Železničara tokom minule sezone.

-Imali smo kratku pauzu posle baraža, ali supeli smo da se odmorimo. Jedva smo čekali da krenemo ponovo. Došao nam je i novi trener. Na prvom treningu je bilo dobro, mada je malo vreme pretoplo, ali takci su uslovi.Spremićemo se sigurno dobro – rekao je Stefan Purtić.

Uprkos tome što je tek početak priprema u Železničaru najavljuju drugačiji pristup utakmicama, sa ofanzivnom strategijom.

-Uvek želimo kao klub, igrači da dostignemo najveće domete. Imaćemo sigurno naš cilj, ali idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu. Smatram da je to najvažnije i jedini ispravni put – objasnio je Purtić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena