Yunet
 

Sport

Nađa Cvetković dvostruka šampionka Vojvodine

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 9. jun 2024. • 13:14 •

Nađa Cvetković dvostruka šampionka Vojvodine

8. juna je na atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici održano otvoreno,pojedinačno prvenstvo Vojvodine u atletici u kategoriji pionira(U14). Učestvovalo je više stotina atletičara iz atletski h klubova iz Vojvodine,centralne Srbije,kao i atletičari/ke iz republike Hrvatske. Organizator takmičenja je bio Atletski Savez Vojvodine.

Atletski klub Tamiš je predvođen trenerom Zoranom Kocićem učestvovao sa troje atletičara i ostvario je sjajan uspeh osvajanjem čak 5(pet) medalja.

Nađa Cvetković je prvo nastupila u kvalifikacijama u trci na 60m,gde je oborila lični rekord(8.47s) i kao jedna od favoritkinja se plasirala u A finale.Nakon 30 minuta Nađa je u finalnoj trci na 60m ponovo pomerila granicu ličnog rekorda na izuzetnih – 8.41s i ubedljivo osvojila zlatnu medalju i titulu šampionke Vojvodine u sprintu na 60m.Nakon samo 20-ak minuta Nađa Cvetković je startovala u vrlo zahtevnoj trci na 200m,od početka do kraja vodila je trku i prva prošla kroz cilj osvojivši još jednu zlatnu medalju u vremenu novog ličnog rekorda od 28.10s.Pored titule šampionke Vojvodine na 60m,Nađa Cvetković je dodala i titulu šampionke Vojvodine na 200m.

Nikolina Radovanović (najmlađa u konkurenciji) je prvo startovala u disciplini bacanje kugle (2kg),i sa odlčnim rezultatom od 13.82m osvojila je srebrnu medalju sa samo par santimetara zaostatka za prvoplasiranom atletičarkom.Nakon punih 80 minuta u takmičenju bacanja kugle(na temperaturi od +30 stepeni) Nikolina je odmah otrčala na početak takmičenja discipline bacanje Vortex-a, gde je bila apsolutno dominantna i sa rezultatom od 55.31m ubedljivo osvojila zlatnu medalju.Treba istaći vrlo bitan podatak talenta Nikoline Radovanović,jedina je atletičarka (ženska konkurencija) u Srbiji koja Vortex baca na daljine preko 50m, i da statistički geldano, u Srbiji samo jedan atletičar(muška konkurencija) može da baci nekoliko metara dalje Vortex od Nikoline.

Ignjat Papić je startovao u vrlo zahtevnoj disciplini-800m.Konkurencija je bila izuzetno jaka,svi najbolji pioniri su učestvovali na prvenstvu..O početka ,pa do kraja trke Ignjat Papić je bio u vodećoj grupi,sjajno i hrabro je trčao i u finišu kao treći prošao kroz cilj u vremenu novog ličnog rekorda od 2:24,01.Ignjat Papić je takođe postigao veliki uspeh,obzirom na podatak da atletiku trenira nepunih godinu dana.

Statistički gledano,AK Tamiš je sa troje atletičara osvojio 5(pet) medalja i to: 3 zlatne,1 srebrnu i 1 bronzanu, i prema tom kriterijumu je najuspešniji klub na prvenstvu Vojvodine.

Za Nađu, Nikolinu i Ignjata,sada slede pripreme za državno prvenstvo u atletici koje je na programu 13 jula u Kraljevu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena