Yunet
 

Sport

Karatista Mateja Stepanov osvojio dve srebrne medalje

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 8. jun 2024. • 12:35 •

Karatista Mateja Stepanov osvojio dve srebrne medalje

Karate klub Dinamo iz Pančeva nastavlja sa odličnim rezultatima ove sezone. U centru pažnje ponovo je bio mladi Mateja Stepanov, koji je osvojio nove dve srebrne medalje, ovog puta na ekipnom Državnom prvenstvu, kao i na školskim Olimpijskim igrama.

Već smo navikli da nam iz Karate kluba Dinamo iz Pančeva stižu sjajni rezultati njihovih takmičara i takmičarki. Ovoga puta, ponovo je briljirao sjajni Mateja Stepanov, koji je osvojio dve vicešampionske titule, na ekipnom državnom prvenstvu i na školskim Olimpijskim igrama. Kako kaže Mateja, nadao se da će osvojiti dva prva mesta, ali je i ovim rezultatom apsolutno zadovoljan.

– Očekivao sam prvo mesto na oba takmičenja, ali i drugo je isto dobro. Na prvenstvu države smo učestvovali kao ekipa i uzeli smo drugo mesto. Mečevi su bili dobri i dosta teški, radili smo ekstra meč za finale, tu smo izgubili 2:1, pa smo na kraju bili drugi. Na školskim olimpijskim igrama sam isto bio drugi, pošto sam u finalu izgubio rezulatom 2:1, rekao je Mateja Stepanov.

Sa druge strane, predsednik karate kluba Dinamo Pančevo, Nikola Krstić, takođe nije krio oduševljenje ostvarenim rezultatima, a sa velikim entuzijazmom dočekuje naredne izazove.

– Sad nam predstoji jedan veliki međunarodni turnir u Podgorici, gde će se predstaviti naši najbolji juniori i kadeti. Od onoga što nas čeka u narednom periodu, to je Svetski kup u Poreču, gde ćemo imati jednog predstavnika, a onda tokom jula meseca letnji kamp u Apatinu i pripreme. Potom sledi letnji kamp na Divčibarima, a krajem avgusta će juniori i kadeti imati pripreme reprezentacije, koje su vezane za Svetsko prvenstvo u Veneciji, rekao je Nikola Krstić.

Sjajni rezultati koje ostvaruju takmičari KK Dinamo iz Pančeva daju nam za pravo da verujemo da će i u narednom periodu, sa mnoštva velikih takmičenja koja im predstoje, doneti neke nove medalje i pehare i još više popuniti svoje klupske vitrine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena