Yunet
 

Sport

Rukometašice iz Jabuke su treće u drugoj ligi Vojvodine

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 12. maj 2024. • 08:45 •

Rukometašice iz Jabuke su treće u drugoj ligi Vojvodine

Ženski rukometni klub Jabuka ove sezone beleži sjajne rezultate. Oni trenutno zauzimaju visoku treću poziciju u Drugoj ligi Vojvodine, odmah iza dve veoma iskusne ekipe kao što su Temerin 2 i Beočin 1959

Iz dana u dan svedoci smo da je rukomet kao sport u velikoj ekspanziji u našoj zemlji. Sve veća zainteresovanost mlađih generacija za ovaj sport dovodi do neverovatnog razvoja kako klubova, tako i igrača širom Srbije. Jedan od njih je i ženski rukometni klub Jabuka, koji predvodi trener Milan Spasić. On je ovom prilikom istakao da je veoma zadovoljan tekućom sezonom, a da su rezultati i bolji od očekivanih.

– Itekako sam zadovoljan. Počeću od premijerne sezone za mene, završili smo takmičenje protekle nedelje porazom, ali to nije umanjilo kolektivno raspoloženje. Završili smo na deobi treće pozicije sa ekipom Petrovaradina u Drugoj ligi Vojvodine. Naredne sezone imamo plan da pokušamo da napadnemo prve dve pozicije i izborimo promociju u viši rang takmičenja, kaže Milan Spasić.

Među prioritetnim ciljevima u narednoj sezoni biće i očuvanje trenutne ekipe na okupu, koju mahom čine devojke iz Jabuke, kao i iz okolnih mesta.

– Naravno, to nam je cilj za sada, i sve teče po planu. Ove sezone smo imali par pehova i nesrećnih povreda, ali očekujemo da se te devojke priključe od avgusta meseca, s obzirom da ćemo tad nastaviti sa treninzima, ističe Milan Spasić.

Jedna od predvodnica ove mlade ekipe Andrea Dajanovski propustila je veliki deo sezone zbog povrede, ali ističe da će i sledeće godine biti tu kako bi pomogla u ostvarenju kolektivnog cilja, a to je promocija u viši rang takmičenja.

– Nadam se da ću sledeće sezone moći da pomognem svojoj ekipi u tom zajedničkom cilju, s obzirom da sam veći deo ove sezone bila povređena i nisam bila u prilici da im pomognem, istakla je Andrea Dajanovski.

Rukomet u Srbiji ponovo stiče veliku popularnost, onakvu kakvu je imao i 90-tih godina kada je naša reprezentacija beležila fantastične rezultate. Činjenica da se sve veći broj mlade dece odlučuje da trenira rukomet dovodi do zaključka da ćemo kroz nekoliko godina, možda ponovo doživeti „zlatan period“ srpskog rukometa.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena