Yunet
 

Sport

U Železničaru optimisti pred duel sa Partizanom

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 29. februar 2024. • 13:27 •

U Železničaru optimisti pred duel sa Partizanom

Pred fudbalerima Železničara je još jedan veliki izazov. Tri teške prolećne utakmice su iza ekipe sa Tamiša,a sada izabranike Nenada Mijailovića čeka duel sa liderom Superlige Srbije Partizanom.

Uprkos tome što je Partizan u Humskoj favorit,fudbaleri Železničara ne idu sa belom zastavom u Beograd.

– Posle tri teška meča, očekuje nas i četvrti, najteži do sada. Idemo u goste lideru, trenutno najboljoj ekipi u Srbiji. Partizan je veliki klub, sa sjajnim pojedincima i apsolutni je favorit. Ali mi imamo svoju borbu, pa u Beograd idemo sa namerom da igramo onako kako mi želimo. Analizirali smo prethodne mečeve, uvideli smo da smo sami krivi za neke situacije, jer da smo u tim momentima bili bolji i rezultat bi svakako bio tu. Greške moraju da budu svedene na minimum, pogoovo kada se igra protiv, realno, boljih ekipa – istakao je Nenad Mijailović,trener Železničara.

U svakom slučaju Železničar spremno dočekuje pomenuti duel, a kako prenosi šef struke optimizam je prisutan u ekipi.

– Spremni smo za meč sa Partizanom. Interesantno mi je da se naš sastav već manje- više zna. Sreću me ljudi na ulici, znaju šta smo radili na treninzima, pa mi je specifično da se već sada znaju mnoge stvari. Očigledno je nekima mnogo bitna ta utakmica. Ali naš cilj uvek ostaje isti. Iako smo u teškoj situaciji, jedva čekamo da počne meč i da se izmerimo sa ekipom koja je glavni kandidat za titulu šampiona – rekao je Mijailović.

Za razliku od minulog duela sa TSC-om, trener Nenad Mijailović, može da računa i na kapitena Aleksandra Đorđevića.

– Pred nama je jako težak posao. Ne treba trošiti reči o Partizanu. To je ekipa sačinjena od pojedinaca koji u svakom momentuu sami mogu da odluče utakmicu. Ali i mi imamo svoj kvalitet. Ako budemo na energetskom niovu kao u prve tri utakmice, ako budemo bili maksimalno fokusirani, onda imamo svoju šansu. Analizirali smo gde smo grešili, trudićemo se da sve to ispravimo, a nadam se da će nam se malo i sreća osmehnuti. Partizan jeste favorit, ali mi imamo svoju igru. Bićemo strpljivi. Ne plašimo se ovog meča – istakao je kapiten Đorđević.

Utakmica na stadionu Partizana na programu je u subotu, 2. marta, s početkom u 18.30.

Kako su najavili iz „crno-belog” tabora, ulaznice se neće naplaćivati, ali će svaki posetilac morati da ima svoju kartu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena