Yunet
 

Sport

Učenici iz Glogonja uspešni u gimnastici

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 26. februar 2024. • 11:02 •

Učenici iz Glogonja uspešni u gimnastici

Učenici OŠ „4. oktobar“ iz Glogonja osvojili su prvo mesto u kategoriji učenika od prvog do četvrtog razreda, i drugo mesto u kategoriji petih i šestih razreda ,na Okružnom takmičenju u gimnastici, koje je održano u Vršcu. Profesor fizičkog vaspitanja u ovoj školi, Ivica Novinić, kaže da će prioritet biti dalja promocija ovog sporta kod dece, i da će se potruditi da nižu uspehe kao što su to radili i u prošlosti.

Za učenike OŠ „4. oktobar“ iz Glogonja, ova godina je počela veoma uspešno. U Vršcu je osvojeno drugo mesto na okružnom takmičenju u gimnastici. Profesor fizičkog u ovoj školi, Ivica Novinić, veoma je zadovoljan postignutim rezultatima do sad, međutim, kako kaže, nema nameru da se tu zaustave.

– Pokušavamo ovde da radimo koliko možemo. Ovde trenutno imamo recimo dobre uslove za treniranje gimnastike. Deca se u početku nisu odazivala toliko, i nije bilo toliko zainteresovanih, ali vremenom se i to promenilo. Prošle godine smo otišli na prvo takmičenje, a ove godine je uključen i prvi razred osnovne škole u takmičenja, i tu smo doživeli pravu eksploziju što se tiče odziva dece, rekao je Novinić.

Učenici ove obrazovne ustanove bili su uspešni i u mlađim, ali i u starijim kategorijama

– Nastupilo je 7 takmičara, moglo je 8 ali se jedna učenica povredila. U konkurenciji petih i šestih razreda smo na kraju bili drugi, a u konkurenciji od prvog do četvrtog razreda smo uzeli prvo mesto. Sada nam sledi međuokružno takmičenje u Novom Sadu

Sofija Arsić, mlada gimnastičarka iz OŠ „4. Oktobar“, već 6 godina trenira gimnastiku, a kako kaže, nema nameru da se tu zaustavi.

– Takmičenje mi je ostavilo odličan utisak. To mi je samo pružilo sigurnost, tako da ću nastaviti da treniram. Učestvovala sam na prvom takmičenju u Vršcu, gde smo uzeli prvo mesto. U Novom Sadu smo nažalost bili četvrti.

Nevena Petruševski i Kristina Arsovski takođe su dve juniorke koje već nekoliko godina treniraju gimnastiku. Nažalost, Nevena je propustila okružno takmičenje zbog povrede kolena, ali kaže da će spremna dočekati međuokružno takmičenje u Novom Sadu.

– Sada na ovom poslednjem takmičenju nisam učestvovala zbog povrede kolena, ali na dva pre toga jesam. Bilo mi je baš lepo, osvojila sam prvo mesto pre povrede, ali smo u Novom Sadu bili četvrti.

– Osvojila sam prvo mesto na okružnom prvenstvu u Vršcu, a u Novom Sadu smo osvojili četvrto mesto

Promocija gimnastike će biti prioritetan cilj u narednom periodu, kažu iz OŠ „4. oktobar“ iz Glogonja. Kako kažu, iz godine u godinu se sve više dece uključuje u trenažni proces, i zainteresovanost za ovaj sport je sve veća, a uprava škole će se potruditi da uslovi za treniranje budu na još zavidnijem nivou.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena