Yunet
 

Sport

Nikolina Radovanović šampionka otvorenog prvenstva Beograda

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 10. februar 2024. • 20:31 •

Nikolina Radovanović šampionka otvorenog prvenstva Beograda

10 februara u atletskoj dvorani u Beograduje održano otvoreno prvenstvo Beograda u atletici u kategoriji mlađih pionira (U14). Učestvovalo je vise stotina atletičara iz atletskih klubova iz cele Srbije.Organizator takmičenja je bio Atletski Savez Beograda.

Atletski klub Tamiš predvođen trenerom Zoranom Kocićem je učestvovao sa četvoro atletičara koji su ostvarili zapažen uspeh osvajanjem jedne medalje.

U diciplini “bacanje kugle 2kg” Nikolina Radovanović je ostvarila izuzetno kvalitetan rezultat od čak 13.41m I ubedljivo osvojila zlatnu medalju I titulu pobednice u otvorenog prvenstva Beograda u apsolutnoj kategoriji. Već u prvom hicu Nikolina je odmah bacila lični record od 13.41m I predstavlja izuzetan,nesvakidašnji talenat u bacačkim disciplinama. Ako dodamo da zbog ne postojanja atletskog komplexa u Pančevu, pogotovo za tehničke discipline, morali smo mnogo da improvizujemo u trenažnom procesu, a Nikolini ni sjajni rezultati u nekoliko bacačkih disciplina još vise zbog toga dobijaju na značaju. Treba svakako napomenuti da je Nikolina ulazno godište, I godinu dana mlađa od svih svojih rivalki.

Nikolinu očekuje 25 februara državno prvenstvo u kategoriji mlađih pionira/ki, koje očekujemo sa velikim optimizmom.

Od ostalih atletičara koji su nastupili za AK Tamiš istakli su se ličnim rekordima:

Ignjat Papić u trcina 800 m, Nađa Cvetković u trkamana 60m I 200 m,kao I Nina Kostić u skoku u vis, koje ćemo sve takođe videti kako brane boje AK Tamiš na prvenstvu Srbije 25 februara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena