Yunet
 

Sport

Još jedan odličan rezultat SD „Pančevo“ 1813 i Alekse Rakonjca

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 25. decembar 2023. • 23:36 •

Još jedan odličan rezultat SD „Pančevo“ 1813 i Alekse Rakonjca

Minulog vikenda je u Beogradu održano treće kolo Kupa Srbije u streljaštvu po A programu za juniore i seniore vazdušnim pištoljem i puškom, na kojem je nastupilo jedanaest takmičara Streljačke družine“Pančevo 1813“.
Aleksa Rakonjac je osvojio dve zlatne medalje, a trijumfovao je u kategoriji juniora, a potom i u jakoj konkurenciji seniora. Posle trećeg kola, Aleksa je prvi na obe liste za finale Kupa SS Srbije koje će biti održano u februaru naredne godine.
Iva Rakonjac je osvojila četvrto mesto u kategoriji juniorki, a šesto u konkurenciji seniorki sa rezultatom i plasirala se u finale Kupa u oba dve kategorije.
Ekipa seniora puškom se plasirala u finale, jer je osvojila peto mesto u trećem kolu, za koju su pored Alekse nastupila dva juniora Nemanja Đorđević i Ognjen Bunčić.
Plasman je ostvarila i muška ekipa pištoljem Streljačke družine“Pančevo 1813“ za koju je nastupilo šest takmičara. Najušpešniji je i ovoga puta Marko Ninković koji je osvojio prvo mesto u kategoriji juniora , a u konkurenciji seniora visoko treće mesto i plasirao se u oba finala.
Ovim je završena jesenja sezona , a takmičenja se nastavljaju od polovine januara kada će nastupiti mlađe katergorije, a najuspešniji juniori će krajem januara putovati u Minhen

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena