Yunet
 

Poljoprivreda

Vršac i Gudurica : Bogata vinska i vinogradarska tradicija

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 29. februar 2024. • 15:43 •

Vršac i Gudurica : Bogata vinska i vinogradarska tradicija

Grad Vršac i vinsko selo Gudurica ponosni na bogatu vinsku i vinogradarsku tradicijiju nastavljaju da slave vino kroz organizaciju vinskih manifestacija. Jedna od njih je i festival dani mladih vina koji će ovog vikenda po prviput biti održan u sportstkoj sali u Gudurici.

Dane mladih vina započeli smo još 2013. godine sa idejom da pozicioniramo Vinsko selo gudurica na mapi vinskih gradova, i grad Vršac je i uspeo u tome jer je 2015. godine ušao u asocijaciju vinskih gradova Evrope istakla je Jasna Živković iz Turističe organizacije Vršca.

– Ja bih se najpre zahvalio gradu Vršcu pogotovo našoj gradonačelnici Dragani Mitrović što je imala razumevanje za Mesnu zajednicu Gudurica, rekao je Željko Mrdalj organizator dana Madih vina.

Kao i prethodnih godina i ove godine Udruženje „Selo plus“ učestvuje u organizaciji ove manifestacije. pored brojnih vinara koji će učestvovati u ovoj manifestaciji učestvovaće i dva udruženja- To su udruženje žena iz Gudurice i Udruženje žena iz Mesića istakla je Danijela Bou Predsednica udruženja „Selo plus“

U novoj Sali će ova manfestacija izgledati dosta lepše, ima dosta mesta tako da smo i mi viari pozvali svoje kolege da nam se pridruže i uveličaju ovu predivnu manifestaciju, rekao je Josif Nedin iz vinarije „Nedin“

Vinski turizam u našoj zemlji postaje sve perspektivnija grana privrede, a za Grad Vršac ovaj vid turizma ima posebnu ulogu. Pored obilaska vinarija i degustacije vina, turistima se pruža prilika da upoznaju kulturu, tradiciju, gastronomiju i druge aspekte vršačke regije. poručuju iz organizacizatori dana mladih vina.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena