Yunet
 

Kultura

Završno veče 13. “Klasik festa” u Pančevu ostavilo publiku bez daha

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 17. jun 2024. • 09:03 •

Završno veče 13.  “Klasik festa” u Pančevu ostavilo publiku bez daha

Na završnoj večeri Međunarodnog festivala klasične kamerne muzike “Klasik fest” u Pančevu, održana je jedinstvena muzička projekcija crno-belog filma “Novi Vavilon” iz 1929. godine. Uz pratnju Ansambla Balkanske kamerne akademije, publika je imala jedinstvenu priliku da pogleda ovu vrhunsku muzičku projekciju.

Trinaesti po redu Međunarodni festival klasične kamerne muzike pod nazivom “Klasik fest”, u organizaciji Kulturnog centra Pančevo, održao se proteklog vikenda na nekoliko lokacija u gradu. Na ovom događaju predstavili su se vrhunski muzičari iz zemlje i inostranstva, a koncerti su pokupili gromoglasne aplauze i ovacije publike.

Prema rečima Ognjena Popovića, umetničkog direktora “Klasik festa”, interesovanje za ovaj festival je izuzetno poraslo, i sve je više ljudi koji znaju da u Pančevu postoji jedan ovakav umetnički događaj.

Završne večeri festivala publika je imala jedinstvenu priliku da pogleda muzičku projekciju crno-belog filma “Novi Vavilon” iz 1929. godine, uz Ansambl Balkanske kamerne akademije.

Na ovogodišnjem „Klasik fest“ festivalu ljubitelji klasične muzike imali su priliku da uživaju u delima Karl Marije fon Vebera i Bedžiha Smetane, Riharda Štrausa, Antonjina Dvoržaka, kao i kompozicijama Betovena, Fransea, Mijoa i Martinua.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena