Yunet
 

Kultura

KC Pančevo: Baletska škola „Dimitrije Parlić“ – organizovala završni koncert

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 9. jun 2024. • 14:15 •

KC Pančevo: Baletska škola „Dimitrije Parlić“ – organizovala završni koncert

Kulturni centar u Pančevu bio je domaćin završnog godišnjeg koncerta Baletske škole „Dimitrije Parlić“ iz Pančeva. Tom prilikom, publika je mogla da vidi nastupe sva tri smera ove kulturne ustanove – klasičan balet, savremena i narodna igra.

Baletska škola „Dimitrije Parlić“ iz Pančeva organizovala je u Kulturnom centru završni koncert, na kojem su đaci izvodili igre koje su učili u prethodnih godinu dana tokom školske godine. Direktor Baletske škole „Dimitrije Parlić“ Milorad Vukobratović, iskoristio je priliku da se zahvali svima prisutnima koji su došli da isprate koncert povodom kraja školske godine.

„Zahvalio se televiziji što je došla da proparti ovaj veoma značajn koncert za nas, koncert za kraj školske godine. Sala je puna, a našu publiku čine uglavnom roditelji naših učenika“, rekao je Milorad Vukobratović.

Sa druge strane, nastavnica klasičnog baleta u Baletskoj školi „Dimitrije Parlić“ Svetlana Vučinić, ističe da je ovo sjajna prilika za sve učenike da se na najbolji mogući način predstave publici.

„Radi se o tradicionalnom junskom koncertu kojim obeležavamo kraj školske godine. To je prilika da se svi naši đaci još jednom predstave publici, iz razloga što su tokom godine imali više prilika za javne nastupe. Tokom čitave školske godine naši đaci aktivno nastupaju, a ovo bi trebalo da predstavlja krunu njihovog godišnjeg rada“, rekla je Svetlana Vučinić.

Pored pripremljenog programa za gledanje, deca su imala priliku da između tački podele mišljenje o tome šta je balet, ko sve igra balet, kao i kako se zovu kostimi koje balerine nose. Na kraju nastupa, deca su se upoznala i sa izgledom i načinom korišćenja špic patika, koje spadaju u neophodnu opremu svake balerine i baletana.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena