Yunet
 

Kultura

Počelo Treće međunarodno baletsko takmičenje u Kulturnom centru Pančevo

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 6. jun 2024. • 15:30 •

Počelo Treće međunarodno baletsko takmičenje u Kulturnom centru Pančevo

Treće međunarodno baletsko takmičenje “Kostadinka Dina Nikolić”, koje organizuje Baletska škola “Dimitrije Parlić” iz Pančeva, svečano je otvoreno u Dvorani Kulturnog centra Pančevo. Na ovom dvodnevnom takmičenju predstaviće se blizu 100 igrača iz zemlje i inostranstva koji će imati priliku da predstave svoje talente pančevačkoj publici.

U Dvorani Kulturnog centra Pančevo počelo je Treće međunarodno baletsko takmičenje “Kostadinka Dina Nikolić”. Ovo prestižno takmičenje trajaće dva dana i okupiti mlade baletske nade iz zemlje i inostranstva. Cilj manifestacije je da mladim igračima pruži priliku za međusobnu saradnju, razmenu iskustava i razvoj karijere, te im omogući šire mogućnosti za pronalaženje svog mesta u svetu igre.

Ovogodišnje takmičenje svečano je otvorila Gradska većnica zadužena za obrazovanje Tatjana Božić koja je tom prilikom istakla posvećenost grada obezbeđivanju najboljih uslova za obrazovanje i rad dece.

Treće Međunarodno bijenalno takmičenje organizuje Baletska škola “Dimitrije Parlić” iz Pančeva. Na ovogodišnjem takmičenju učestvuje 91 takmičar, a propozicije su proširene u odnosu na prethodna dva takmičenja uvođenjem dodatnih pretkategorija i novih igara.

Pokrovitelj Trećeg međunarodnog baletskog takmičenja je Grad Pančevo, a najboljim igračima će, pored diploma i medalja, biti dodeljene i novčane nagrade.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena