Yunet
 

Kultura

Banatsko Novo Selo: Renovirana velika sala Doma kulture

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 11. maj 2024. • 16:35 •

Banatsko Novo Selo: Renovirana velika sala Doma kulture

Nakon 17. godina renovirana je velika sala Doma kulture u Banatskom Novom Selu. Svečanom otvaranju potpuno sređene sale, koja sada izgleda kao nova prisustvovao je i gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović koji je istakao da ovo ulaganje predstavlja veliku stvar, ne samo za Banatsko Novo Selo, već i za grad Pančevo.

Velika sala Doma kulture u Banatskom Novom Selu kompletno je obnovljena posle gotovo dve decenije. Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović, koji je prisustvovao svečanom otvaranju rekao je da je ovo velika star za Banatsko Novo Selo i grad Pančevo. Ovakvim projektima samo pokazujemo kako će Pančevo izgledati sutra, istakao je gradonačelnik.

-Ova sala u velelepnoj zgradi Doma kulture u Banatskom Novom Selu je bila van funkcije I mi smo razgovarali ovde sa ljudima u Banastkom Novom Selu , predsatavnicima mesne zajednice I čuli divne priče o ovoj zgradi I o samoj sali. Saznali smo da je ova sala I ova zgrada da su bile mesto okupljanja, mesto gde se naravno baštinila kultura, mesto gde se čuvala tradicija kako rumunske zajednice tako I srpske zajednice ovde u Banatskom Novom Selu I zaista smo smatrali da nam je obaveza da rekonstruišemo ovu salu I da je vratimo u funkciju , da je vratimo novoseljankama I novoseljanima na upotrebu. Danas nakon dve godine I brojnih izazova od kad smo krenuli u realizaciju ovog projekta iamamo priliku da večeras konačno svečano otvorimo salu Doma kulture u Banatskom Novom Selu I ja se iskreno nadam da će ova sala I u buduće I sutra ponovo biti mesto na kome će se ljudi okupljati , družiti I stvarati nove uspomene rekao je gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

Direktorka Doma kulture „3. oktobar“ Marćela Kornjan Stojčić istakla je da je renoviranje velike sale veoma značajno, dodajići da će se u narednom periodu u ovom novom prostoru redovno održavati mnogobrojne kulturne manifestacije po kojima je Banatsko Novo Selo najaktivnije na teritoriji grada Pančeva.

-Posle skoro sedamnaest godina najzad da dočekamo ovaj trenutak , videćete ispalo je sve lepo sadae mo imati još više dešavanja I aktivnosti I biće to bogat program ,onako za celo selo, I svima nama ovo mnogo znači, rekla je direktorka Doma kulture „3. oktobar“ Marćela Kornjan Stojčić.

Predsednik Mesne zajednice Banatsko Novo Selo Nedeljko Topić zahvalio se gradu Pančevu na pomoći. Nastavićemo da vredno radimo kako bi Banatsko Novo Selo izgledalo što lepše, poručio je Topić.

Grad Pančevo će i ubuduće da ulaže u infrastrukturu za dobrobit svih građana i građanki koji žive na teritoriji našeg Grada, zaključio je gradonačelnik Aleksandar Stevanović.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena