Yunet
 

Kultura

U Narodnom muzeju otvorena izložba „Kretanje“, Ivane Strugarević

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 8. maj 2024. • 16:53 •

U Narodnom muzeju otvorena izložba „Kretanje“,  Ivane Strugarević

U Narodnom muzeju u Pančevu zvanično je otvorena izložba slika pod nazivom „Kretanje“, autorke Ivane Strugarević. Posetioci će izložena autorska dela biti u prilici da vide do 21. maja.

Slikarka i dizajnerka iz Beograda, Ivana Strugarević, otvorila je izložbu autorskih dela u Narodnom muzeju u Pančevu. Predstavljeno je ukupno 20 slika, rađenih u tehnici ulje na platnu. Kako kaže autorka Ivana Strugarević, svaka od ovih slika predstavlja neki bitan momenat u njenom životu.

– Sve ove slike su nastale kao neka moja inspiracija, odnosno inspirisana sam događajima koji me okružuju, svim nekim dnevnim dešavanjima. Uglavnom se baziram na neke lepe trenutke, pa se trudim da moje slike emituju neku lepu energiju, da sve to ne bude mračno i tragično, tako da nekako gledam da moja umetnost ima neku lepšu stranu, kaže Ivana Strugarević.

Miroslav Birclin, direktor Narodnog muzeja u Pančevu, iskoristio je priliku da najavi još dve izložbe koje će biti organizovane u toku maja meseca u ovoj kulturnoj ustanovi.

– Jedna je obeležavanje 60 godina rada Dese Morar, čuvene slikarke iz Pančeva, i takođe druga izložba koja će biti gore u svečanoj sali je izložba veterana, gde će biti izloženi radovi 25 umetnika koji su već u penziji, ali su članovi Udruženja likovnih umetnika Srbija. Ono što još mogu da kažem, tih dana se ovde u muzeju otvara i Pančevačko bijenale umetnosti, u ovom istom prostoru gde je i današnja izložba, kaže Miroslav Birclin.

Švajcarska galerija Fragileexpress Ivanu je uvrstila među umetnike koje zastupa, te se nekoliko njenih slika nalazi u njihovoj ponudi. Takođe, učesnik je brojnih slikarskih saziva ali i različitih projekata, kao što su UNESCO projekat – Dani evropske baštine, slikarska kolonija u organizaciji Istorijskog muzeja Srbije, ali i manifestacija kao što su „Rumsko kulturno leto“i „Ljubav i moda“ u galeriji 73.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena