Yunet
 

Kultura

Izložba Minje Knežević i Jovana Klaudia Zlatanovića do 14. februara u Dolovu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 10. februar 2024. • 17:37 •

Izložba Minje Knežević i Jovana Klaudia Zlatanovića do 14. februara u Dolovu

U Galeriji „Vasica” Doma kulture „25. maj” Dolovo predstavljene su fotografije i crteži Minje Knežević i Jovana Klaudia Zlatanovića. Posetioci će izložbu njihovih radova moći da pogledaju do 14. februara.

Izložba fotografija i crteža Minje Knežević i Jovana Klaudia Zlatanovića otvorena se u sklopu „26. Vinarijade” Dolovo 2024. Jovan je rođen u Pančevu 1993. godine, a svojim pristupom i neposrednošću stekao je veliki broj prijatelja u Ateljeu Doma omladine Pančevo, koju pohađa od 2021. godine. Kako i sam Jovan kaže, za njega je ovo izlaganje veliki podsticaj da i u budućnosti nastavi sa crtanjem i slikanjem.

– Osećam se dobro. Srećan sam što sam ovde, volim da crtam, i meni ovo prija.

O Jovanovim radovima govori njegov mentor Zoran Deranić, likovni urednik Doma omladine Pančevo.

– Svojim nekim pristupom i stavom, i ovako on kao ličnost, odmah je osvojio simpatije svih članova tog ateljea. Tu je veliki broj mladih učesnika koji se spremaju za razne škole, koji rade iz hobija i tako. Ono što je jako važno da kažem jeste da je Joca sa svojim pristupom na neki način daje neki primer, zato što on stvarno ulaže puno ljubavi u to što radi, i to radi baš do kraja.

Na poslednjoj godišnjoj grupnoj izložbi Škole crtanja Jovan Klaudia Zlatanović imao je zapažen nastup sa svojim crtežima, što ga je na neki način i preporučilo za ovu izložbu. Nastaviće da crta tragajući za novim inspiracijama i temama.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena