Yunet
 

Kultura

Predstavljen 7. Zbornik proze Književnog kluba „Prota Vasa Živković“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 3. februar 2024. • 19:41 •

Predstavljen 7. Zbornik proze Književnog kluba „Prota Vasa Živković“

U Pančevu je održana promocija Sedmog Međunarodnog zbornika Književnog kluba Prota Vasa Živković. Tom prilikom proglašena su najbolja književna dela u kategoriji pesme I proze. Autorima I članovima udruženja dodeljene su nagrade, poveljeisertifikati.

Književni klub Prota Vasa Živković predstavio je mnogobrojnoj publici svoj najnoviji, sedmi po redu međunarodni zbornik proze I poezije posvećene ovom srpskom predromantičarskom pesniku. Zbornikom su obuhvaćena dela oko 100 književnika iz zemlje I regiona.

Ove godine najboljim radom u kategoriji poezije proglašena je pesma književnice Nade Aničić Crljenice, dok je prvu nagradu u oblasti proze odneo protojerej-stavrofor Dragomir Sando.

Prostorije Mesne zajednice Gornji grad, gde je održan književni susret, ali I stranice zbornika, ulepšala su dela pančevačke slikarke, počasne članice književnog kluba, Dragojle Lacković

Ovogodišnja promocija, ističe predsednica kluba, Milica Aranđelović, je svečanija jer društvo obeležava i 205 godina od rođenja prote Vase Živkovića. Takođe, na promociji su podeljene mnoge nagrade istaknutim članovima I prijateljima.

Književni klub Prota Vasa Živković postoji skoro deceniju i okuplja ljubitelje književnosti iz Pančeva, ali i šire. Članovi se sastaju svake nedelje u prostorijama Mesne zajednice Gornji grad, radi razgovora o književnim delima, ali I organizacije književnih večeri I različitih manifestacija.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena