Yunet
 

Kultura

Udruženje “Aktiv žena prve mesne zajednice Kovin” čuva tradiciju svoga kraja

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 30. januar 2024. • 08:33 •

Udruženje “Aktiv žena prve mesne zajednice Kovin” čuva tradiciju svoga kraja

Već decenijama žene pod okriljem Aktiva žena 1. mesne zajednice Kovin zajedničkim snagama rade, stvaraju i pomažu lokalnu zajednicu. Na velikom belom platnu, koje je, kažu, njihova lična karta, nazire se mnoštvo imena izvezenih različitim bojama i “rukopisom”: to su potpisi nekadašnjih članica, ali i onih koje se i danas raduju sastancima svakog utorka. Da sve čega se late prođe u najboljem redu zaslužna je predsednica udruženja, Snežana Cvetković.

Bavimo se raznim manifestacijama, idemo na manifestacije, idemo na izlete, u obilazak manastira, obilazak naše zemlje, rekla je Snežana Cvetković, predsednica Aktiva žena 1. Mesne zajednice Kovin.

Prema Snežaninim rečima, udruženje sarađuje sa lokalnom samoupravom, motiviše đake prvake pri polasku u školu, priprema paketiće za decu, organizuje “zlatnu svadbu” za svoje članice. Kao odlične domaćice, gostuju na većini južnobanatskih manifestacija, dok je nadaleko poznat njihov “Banatski fruštuk”.

Fotografije kojima udruženje ukrašava svoj zajednički prostor pričaju priču o godinama prijateljstva, zajedništva, truda, putovanja. I nove i stare članice o aktivnostima i zalaganju predsednice imaju samo reči hvale.

Od kako sam došla, stvarno sam zadovoljna. Slažemo se, idemo na izlete, rekla nam je Aurora Stijepović, članica Aktiva žena prve mesne zajednice Kovin. Meni dobro dođe, tako da se družim sa drugaricama, svakog utorka dolazim na sastanak, i tako ,rekla je ona.

Ja sam mlađi aktivista, ne po godinama, već po godinama članstva. Ja moram da kažem das am prezadovoljna i oduševljena predsednicom, koja, šta god da organizuje – ne možete da zamislite da će tako da prođe , rekla je Stoja Šalipurović.

Posle obeležavanja slave udruženja, Svete Sofije, aktiv očekuje važan jubilej, osamdeseti rođendan koji će proslaviti 20. oktobra. Imamo to zadovoljstvo da im prvi poželimo sve najbolje i da još mnogo godina uspešno rade i budu ponos Kovina.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena