Yunet
 

Kultura

Gradska biblioteka Pančevo: prva bijenalna izložba medalja i plaketa

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 20. decembar 2023. • 15:23 •

Gradska biblioteka Pančevo: prva bijenalna izložba medalja i plaketa

Prva bijenalna izložba medalja i plaketa otvorena je u Gradskoj biblioteci Pančevo. Na izložbi su učestvovali učesnici različitih generacija,umetnici izgrađene karijere, studenti umetničkih fakulteta, kao i njihovi profesori. Izložba će biti otvorena do 10. janura istakla je Svetlana Karović Deranić član organizacionog odbora.

Na bijenalnoj izložbi medalja i plaketa u Gradskoj biblioteci Pančeva predstavljeni su radovi različitih poetika, tema I materijala. Ideja bijenala jeste da se sagleda i promoviše trenutna likovna scena. Učestvovalo je 48 umetnika, a pojavila su se odlična rešenja I sam kvalitet izložbe pokazao je da ovo bijenale ima potencijal za naredni period, istakla je Svetlana Karović Deranić član organizacionog odbora.

-Izložba je uspela da okupi umetnike različitih profila kao što su vajari, slikari, grafičari. Cilj izložbe je da bude prepoznata kao manifestacija značajna za domaći umetnički prostor, rekla je Svetlana Karović Deranić.

Izložba je podržana sredstvima pokrajinskog sekretarijata za kulturu. Biblioteka je nosilac projekta, a Škola crtanja Doma omladine je pružila tehničku pomoć oko organizacije postavke izložbe.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena