Yunet
 

Kultura

KUD „SM Čigra“ : Sve spremno za godišnji koncert

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 11. decembar 2023. • 10:04 •

KUD „SM Čigra“ : Sve spremno za godišnji koncert

Kulturno umetničko društvo „SM Čigra“ više godina unazad godišnje koncert održava u sali Kulturnog centra u Opovu. Svoje izdvojeno odeljenje u Opovu KUD „SM Čigra“ ima već 12 godina a okuplja više starosnih grupa, od najmlađih članova do veterana. I na ovom koncertu pokazaće na koji način neguju našu kulturu i tradiciju.

  • Nekako smo na samom startu naišli na lepu saradnju u opštini Opovo i tamo održavamo svaki naš godišnji koncert ,. A godišnju proslavu u Pančevu. Ove godine ćemo koncertom obeležiti i novogodišnje praznike i pokazati roditeljima šta smo to sve radili ove godine . Svi članovai našeg KUD-a iz Pančev i iz Opova nastupiće na ovom koncertu, rekla je Snežana Marjanov – predsednica KUD „SM Čigra“.

Po prvi put ove godine u okvuru koncerta biće izvedena i dečja predstava Vodeničar koju pripremaju deca šestog razreda iz Osnovne škole Dositej Obradović iz Opova. Do saradnje je došlo sasvim slučajno, kaže profesorka srpskog jezika Sandra Angelovski. Veruje da će ova saradnja postati tradicionalna.

  • Naslov sam predstave je Vodeničar – deda Vela nije karakterstično za ovo podneblje, ali mi pravimo performans jer može od negde da se pojav i vodenica. Bilo mi je važno da npačravimo jedan dramski komad koji govori o očuvanju tradicije i kulture id a negujemo kulturnu baštinu našeg naroda. Biće dosta tradicije, kulturen baštine, a sve će biti začinjen o igrama iz banata koje će izvesti članovi KUD- Čigra, rekla je Sandra Angelovski – pšrofesorka srpskog jezika u školi u Opovu
  • Dogovorili smo se da upotpunimo naš koncert mini predstavom koje radi dramska sekcija u osnovnoj školi tako da ćemo imati bogatiji program ove godine nego inače, rekla je Snežana Marjanov – predsednica KUD „SM Čigra“.

Koncert se realizuje uz podršku Kultrnog centra Opovo i lokalne samouprave. Održaće se u subotu 23. decembra od 18 sati, a ulaz je slobodan .

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena