Yunet
 

Kultura

Zanimljiv pogled na Pančevo

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 4. decembar 2023. • 10:45 •

Zanimljiv pogled na Pančevo

Bojan Stojanović je rođen u Bavaništu i kako sam kaže oduvek je voleo da se bavi snimanjem i fotografisanjem. Prvu kameru je počeo da koristi 2008. godine, usavršavao se i učio kako da na najbolji način predstavi neki grad i njegove karakteristike. U Pančevu je završio Elektrotehničku školu, a od 2015.godine živi i radi u Nemačkoj. Kaže da svaki grad ima svoje specifičnosti koje treba istaći, a on se u Pančevu između ostalog odlučio i za Probražensku crkvu.

  • Svaki grad ima specifična mesta po kojima se ističe, a u Pančevu treba da se pronađu uglovi i građevine koje su za Pančevo specifične. Ovde imamo 3 veoma lepe crkve, imamo veoma staru Gimnaziju, ulice, jako je lepo da se pokaže ono što je ostalo od Austro- Ugarske. Zato je lepo da se pokaže šta je u Pančevu lepo i šta se još čuva , rekao je Bojan Stojanović – videografer i fotografer

Njegovi snimci mogu se videti na stranicama Turističke organizacije Pančeva. Među njima svakakvo se često pojavljuju i dve Kule svetilje, jedno od glavnih obeležja grada.

  • Pančevo se više ističe po Crkvi sa dva tornja a ovo je ono što dolazi sporedno, većina to ne može da vidi, dva svetionika. Više se ljudi fokusiraju na Gimnaziju i Crkvu sa dva tornja, a ovo je nešto što nema u celoj Evropi, dva svetionika koje Pančevo poseduje rekao Bojan Stojanović – videografer i fotografer

Njegovi snimci zrače toplinom i posebnim bojama, za šta Bojan kaže da treba iskustva i dosta rada.

  • Prvo treba dosta iskustava, mora da se sagleda snimak kao snimak iz drugačije perspektive. Pritom da ne bude već viđeno i da pokaže dušu. Najviše volimo kada je zalazak sunca, a tada se oseti toplina u bilo kom gradu ili na bilo kom mestu , Bojan Stojanović – videografer i fotografer.

Bojan Stojanović i Turistička organizacija Pančeva će nastaviti svoju saradnju, pa će već za Sajam turizma u Beogradu u februaru biti pripremljen film o Pančevu, a na zanimljiv način biće predstavljeni i Dani Vajferta tokom leta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena