Yunet
 

Kultura

Dan Baletske škole „Dimitrije Parlić“ obeležen u Kulturnom centru

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 3. decembar 2023. • 17:32 •

Dan Baletske škole „Dimitrije Parlić“ obeležen u Kulturnom centru

Baletska škola „Dimitrije Parlić“ u Pančevu obeležila je dan škole , organizovanjem dva velika koncerta u Kulturnom centru ,gde su se učenici svih razreda ove škole predstavili publici svojim izvanrednim plesnim umećem.

Povodom dana škole, Baletska škola „Dimitrije Parlić“ organizovala je dva velika koncerta u Kulturnom centru. Prema rečima direktora ove obrazovne ustanove Milorada Vukobratovića organizovati ovakva dva koncerta vrlo je zahtevno ali i neophodno zbog učenika ove škole koji su se cele godine pripremali za ovakvu manifestaciju.

-Dan škole je poseban u svakoj školskoj obrazovnoj ustanovi tako I kod nas, sumiramo rezultate predhodnih godinu dana I možemo sa ponosom da kažemo das mo sve naše ciljeve I zadatke realizovali I ostvarili postavljene ciljeve. Što se tiče koncerta mi smo upravo da bi smo omogućili svim učenicima da nasupe jer to je I deo obrazovnog programa odnosno jedan javni nastup za svaku klasu organizovali dava koncerta večeras povodom dana škole upravo da bi mogli da se predstave sva odeljenja I svi razredi osnovne I srednje škole. Rekao je Milorad Vukobratović direkotr Baletske škole “Dimitrije Parlić”.

Ovo je sumiranje rada obavljenog u prvom polugodištu kao i realizacija nastavnog plana vrsnih nastavnika bez kojih jedan ovakav koncert ne bi bio moguć istakao je Vukobratović.

-Izborom koreografija naših vrsnih nastavnika koji su pripremali nastupe svojih učenika oni da kažem pšolažu I ispit vrednosti kvaliteta svog rada dokazuju ono što su vreno radili ovog polugodišta I predhodnih godina, dakle svaki nastup nosi celokupan rad uvežbavanje tokom karijere odnosno školovanja budućih baletskih igrača, istakao je Vukobratović

Škola uvek ima isti cilj za svaku godinu a to je realizovanje nastavnog plana i obrazovnog procesa, ali ono gde mi vidimo našu školu je to da bude škola koju učenici biraju sa posebnim epitetom zaključio je direktor Vukobratović.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena