Yunet
 

Kultura

Predstavljen „Pančevački almanah“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 26. januar 2023. • 18:00 •

Predstavljen „Pančevački almanah“

U Narodnom muzeju Pančeva predstavljen je drugi deo knjige „Pančevački almanah“. Kroz zanimljive tekstove i fotografije, Udruženje građana „Zeleni lav“ pokazalo je duh banatske varoši u publikaciji koja je objavljena uz podršku grada Pančeva.

Drugi deo knjige “Pančevački almanah” prikazuje duh i istoriju grada ne samo iz ugla građana već i iz stranih izvora. Pred mnogobrojnom publikom u Narodnom muzeju predstavljen je drugi deo ove publikcije. “Gde god da se nalazite, kad budete otvorili ovu knigu, bićete u Pančevu. Prisetite se, otkrivajte, istražite, pronađite se, budite grad”- poruka je ove jedinstvene monografije u nastavcima o Pančevu.

Prvi broj dobio je nagradu na 63. Međunarodnom beogradskom sajmu knjige 2018. Godine. Predstavljajući knjigu autori su rekli da se publikacija “obraća” s emocijama svakom ko je uzme u ruke i da svog čitaoca poziva na krstarenje ovim gradom ukazujući mu na velika i mala likovna i emotivna iznenađenja koja se u njemu kriju“.

U planu je da almanah izlazi jednom godišnje. Naći će se u knjižarama, ali i kafeima, bioskopima, galerijama, restoranima, raznim mestima gde se okupljaju građani. Svako ko dođe u Pančevo biće u prilici da ga pogleda i sazna brojne zanimljivosti o ovom gradu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena