Yunet
 

Kultura

KUD „Stanko Paunović“ NIS RNP održao koncert u okvuru Kulturnog leta

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 26. avgust 2022. • 19:20 •

KUD „Stanko Paunović“ NIS RNP održao koncert u okvuru Kulturnog leta

U OKVIRU Kulturnog leta u Pančevu predstavilo se Kulturno-umetničko društvo „Stanko Paunović“ NIS-RNP. Publika je uživala u predstavljanjima svih ansambala društva, koji su najavili ovim koncertom bogatu sezonu već od septembra.

Manifestacija kulturno leto u Pančevu koja je počela polovinom jula nastavljena je na platou ispred Kulturnog centra nastupom članova Kulturno umetničkog društva Stanko Paunović NIS – RNP. Ljubitelji tradicionalnog narodnog stvaralaštva uživali su u igrama najmlađih članova društva, dečjeg i omladinskog ansambla, frulaša, prvog ansambla kao i veterana.

Ovo je prilika da se publika potseti najznačajnijih dostignuća iz protekle sezone i ujedno da se najavai predstojeća sezona i upis novih članova koji počinje već početkom septembra. Ovo je već tradicija da naše društvo krajem avgusta izvodi program u okviru

kulturnog leta i ovi programi su izuzetno dobro posećeni što znači da u Pančevu postoji veliko interesovanje za nastupe kultruno umetničkih društava.

Ovim koncertom KUD Stanko Paunović NIS – RNP najavljuje bogatu jesen, koja počinje 13. – tim po redu festivalom Pančevo grad igre koji će biti održan u našem gradu od 16. do 18. S eptembra.

Na početku sezone očekuje nas Festival Pančevo grad igre koji se održava po 13 put i čiji smo mi organizatori. Festival smo organizovali uz podršku Grada Pančeva, pokrajnskog Sekretarijata za kulturu, Ministarstva kulture i našeg sponzora NIS Gasprom njefta.

U Paunoviću kreću sa intenzivnim probama već početkom narednog meseca i pozivaju zainteresovane da im se priključe. Upis počinje 1. septembra u prostorijama društva u zgradi Doma omladine u Ulice Svetog Save broj 10.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena