Yunet
 

Društvo

Učenici Vanine škole iznenadili učiteljicu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 13. jun 2024. • 17:30 •

Učenici Vanine škole iznenadili učiteljicu

Učenici četvrtog razreda Osnovne škole „Vasa Živković“ iz Pančeva, u dvorištu ove ustanove, priredili su nezaboravno iznenađenje svojoj učiteljici Dušanki Mladenović. Nakon dirljivog programa koji su pripremili zajedno sa roditeljima, đaci su pustili crvene balone u nebo i otpevali učiteljicinu omiljenu pesmu, oprostivši se na najlepši mogući način.

U svakoj generaciji đaka postoji učiteljica koja ostavi neizbrisiv trag u srcima svojih učenika. Takva jedna priča dolazi iz Osnovne škole „Vasa Živković“ u Pančevu, u kojoj su đaci četrvtog razreda, zajedno sa svojim roditeljima i direktorkom škole, priredili dirljiv đački rastanak svojoj voljenoj učiteljici Dušanki Mladenović.

Ova vredna i posvećena prosvetna radnica je pune četiri godine sa ljubavlju i predanošću vodila svoje đake kroz školske i životne lekcije, a njena posvećenost svakom učeniku pokazala se ključnom za njihov dalji razvoj.

Učiteljica Dušanka nije bila svesna iznenađenja koje su joj pripremili učenici i njihovi roditelji. Naime, ona je pozvana na „hitan razgovor“ kod direktorke, nesluteći šta je čeka u dvorištu škole.

Nakon što su je kolege sprovele do terena, učiteljicu su dočekala deca sa balonima u rukama, teglama punim poruka, cvećem i konfetama. Bilo je osmeha i suza, kako među decom tako i među roditeljima.

Vilenjaci su se zahvalili svojoj vili pevajući jednu od njenih omiljenih pesama.

Učiteljica Mladenović ponosno ispraća svoje đake u peti razred, a neke nove generacije imaće čast da im baš Dušanka bude učiteljica.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena