Yunet
 

Društvo

Nema bojazni od izlivanja Dunava

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 11. jun 2024. • 05:43 •

Nema bojazni od izlivanja Dunava

Nema bojazni od izlivanja Dunava. Sutuacija nije kritična i nema razloga za brigu od poplava, izjavio je, u razgovoru za Dunav televiziju, Božidar Beloš, iz JP „ Vode Vojvodine.“ Naš sagovornik, govorio je i o stanju na banatskim vodotokovima. I tu je, kako navodi Beloš, situacija stabilna .

Nakon velikih padavina u Nemačkoj i Austriji, u proteklih desetak dana, došlo je do porasta nivoa Dunava u gornjem toku.Usled toga, kod Bezdana i Apatina, kao i na sremskoj strani Dunava kod Novog Sada, proglašena je redovna odbrana od poplava. Poplavni talas koji nam dolazi iz Madjarke, svoj vrh dostići će za nekoliko dana.

Porast vodostaja Dunava neće dovesti do izlivanje ove velike Evropske reke. Situacija , kako navodi naš sagovornik, nije kritična i nema razloga za strah od poplava, rekao je Božidar Beloš- JP “ Vode Vojvodine”

I situacija na banatskim vodotokovima, koji su često bujični, za sada je stabilna, i uobičajena za ovo doba godine rekao je Božidar Beloš- JP “ Vode Vojvodine”

Sistem odbrane od poplava je stabilan, stručne službe JP “ Vode Vojvodine”, neprestano prate situaciju na vodotokovima i prema njihovoj oceni, situacija je takva da nema bojazni od izlivanja reka ,bujica i poplava!

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena