Yunet
 

Društvo

Vučević: Nadam se da će auto-put Kuzmin – Rača biti završen do kraja godine

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 7. jun 2024. • 18:13 •

Vučević: Nadam se da će auto-put Kuzmin – Rača biti završen do kraja godine

Premijer Miloš Vučević koji je zajedno sa predsednicom Skupštine Srbije Anom Brnabić dočekao zvaničnike iz Republike Spske, uoči sutrašnjeg Svesrpskog sabora u Beogradu, na graničnom prelazu Sremska Rača, izjavio je danas da se nada da će do kraja godine biti završen kompletan auto-put od Kuzmina do Sremske rače. To znači da imamo direktnu vezu auto-puta Beograd – Zagreb sa prelazom na Sremskoj Rači, rekao je Vučević i dodao da je važan i integrisani granični prelaz sa strane Srbije

– „Mislim da je ovo veliki projekat koji će olakšati život građanima i nadam se da će naši turski partneri koji su angažovani na izvođenju radova zajedno sa kompanijama iz Srbije i RS poštovati rokove. Kao što ste čuli predstavnik kompanije je potvrdio da će do kraja godine biti završen auto-put od Kuzmina do Sremske Rače“ – rekao je Vučević novinarima u obilasku mosta na Savi.

Vučević je naveo da će se nastaviti sa infrastrukturnim radovima koji će sutra na Svesrpskom saboru dominirati kao tema.

– „Treba da razgovaramo o stvarima koje mogu da poprave život ljudi, da pričamo o bezbednijim putevima, da ljudi imaju veće plate i penzije, da čuvamo naš kulturni idenitet i da čuvamo mir u regionu. Ne spremamo se ni za kakve sukobe već za zajedništvo“- rekao je Vučević.

Delegacija Srpske i Srbije obišla je radove na mostu i deonicu auto-puta od Kuzmina do Rače koju gradi i finansira Srbija. Tako će auto-putem Beograd – Kuzmin – Rača, Republika Srpske i Srbija biti spojene auto-putem. U obilasku je bio i ministar Goran Vesić koji je goste iz RS upoznao sa radovima koji se očekuju i koji su u toku.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena