Yunet
 

Društvo

Za mere Lokalnog akcionog plana zapošljavanja 12,5 miliona dinara

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 7. jun 2024. • 16:30 •

Za mere Lokalnog akcionog plana zapošljavanja 12,5 miliona dinara

Grad Pančevo sprovodi 7 mera u okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja i za tu namenu ove godine je iz budžeta izdvojeno 12.5 miliona dinara. Trenutno su aktuelani program javnih radova, stručna praksa i samozapoljavanje, kaže Milenko Čučković gradski većnik za rad zapošljavanje i socijalnu politiku.

Grad Pančevo svake godine realizuje 7 mera Lokalnog akcionog plana zapošljavanja, zahvaljujući kojima mnogi dođu do posla. Nedavno je održan sajam zapošljavanja kao jedna od mera iz ovog plana, a prema rečima Milenka Čučkovća, gradskog većnika za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku akutelna su još dva program – javni radovi i stručna praksa.

– Javni radovi se odnose na osobe koje su teže zapošljiva kategorija, a kroz javne radova maksimlano do 120 dana mi im omogućavamo da ostvare određena sredstva. Stručna praksa se odnosi na studente i srednjoškolce koji su završili školu koji treba da uđu u proces rada , a da bi to mogli mi ih stručno osposobljavamo uz određena materijalna sredstva koja grad daje. Stručna praksa traje za srednju školu 6 meseci, višu 9 meseci i fakultet 12 meseci – rekao je Čučković

Čučković je istakao da je otvoren poziv i za sve one koji žele da konkurišu za započinjanje samostalnog biznisa, a potrebna su im početna sredstva.

– Ono što je najaktuelnije to je za nezaposlene koji traže sredstva da bi se bavili svojim biznisom omogućili smo im sredstva do 500 hiljada dinara a mi ih pravno finansijski pratimo u narednom periodu. Omogućavamo im da lakše osnuju svoje preduzeće a kada krenu da ih knjigovostveno pratimo narednih godinu dana i te usluge su besplatne – zaključio je Čučković

Osim ovih mera, grad Pančevo je obezbedio sredstva za meru – Upređenje konkurentnosti srednjih škola, putem poboljšanja uslova za izvođenje praktične i projektne nastave. Sredstva u iznosu od 500 hiljada dinara dobila je Ekonomsko trgovinska škola „Paja Marganović“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena