Yunet
 

Društvo

300 maturanata u Kovinu zajedno proslavilo završetak školovanja

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 31. maj 2024. • 07:10 •

300 maturanata u Kovinu zajedno proslavilo završetak školovanja

U Kovinu je održana velika Maturska žurka, kojom je oko 300 maturanata srednjih i osnovnih škola sa teritorije opštine Kovin obeležilo uspešan završetak školovanja. Učenici su na ovoj, prvoj manifestaciji ovog tipa koja je organizovana u Kovinu, uživali uz muziku, ples i posluženje.

Vrlo je veselo bilo na platou ispred Centra za kulturu u Kovinu, gde je prvi put u ovom gradu organizovana velika maturska žurka za male i velike maturante ove opštine. Više od 300 učenika završnih razreda škola iz Kovina i okolnih mesta zajedno je proslavilo završetak jednog važnog perioda u svom životu i obrazovanju uz igru, muziku i posluženje. Svi đaci bili su oduševljeni ovom zabavom, koja je, kako kažu, pravi način da se oproste od drugara sa kojima su delili školske klupe.

Evo šta su rekli neki od maturanata:

Smatram da je ovo nešto najlepše, pogotovo za mlađu decu, koja ne idu često na žurke, pa mislim da je ovo stvarno korisno za njih . Krivo nam je što završavamo, nastavili bismo da možemo još, pogotovo ovu četvrtu godinu da vratimo unazad, jer je stvarno bilo nezaboravno, pogotovo maturska ekskurzija.

Drago mi je što je dok sam maturant uspelo da se organizuje ovako nešto i da se skupimo na jednom mestu sve srednje i osnovne škole. Mislim da je ovo odličan način da se svi vidimo i pozdravimo jedni sa drugima.

Imali smo pena parti, trubače, DJ-a, Crveni krst je delio krofne, sokove, piće. Tako da, baš lepo što nešto novo organizujemo, i što imamo priliku svi zajedno da se družimo iz svih škola . Atmosfera je odlična, zabavljamo se, divno nam je, fantastično je .

Sve škole na teritoriji opštine Kovin sa velikim zadovoljstvom uzele su učešće u ovoj manifestaciji, navodi Veronika Arsenov Bojović, direktorka Srednje stručne škole „Vasa Pelagić“.

Kada smo dobili poziv za ovaj događaj, bili smo svi oduševljeni u školi, a naročito naši maturanti, i drago mi je što se ova manifestacija održava u našem gradu i pridružujemo se gradovima u Srbiji koji organizuju ovakav vid maturske žurke, rekla je Venera Arsenov Bojović ,Direktorka Srednje stručne škole „Vasa Pelagić“ Kovin. Mogu da kažem da ovaj vid druženja i proslave mature promoviše nenasilnu komunikaciju, drugarstvo, a to je u stvari akcenat Ministarstva prosvete i preporuke za organizovanje vaspitno-obrazovnog rada u školama za ovu školsku godinu.

Za posluženje, sokove i krofne, pobrinuo se Crveni krst Opštine Kovin. Crveni krst podržava sve aktivnosti koje promovišu humane vrednosti u lokalnoj zajednici, istakla je Velinka Fara, sekretar ove organizacije.

Želeli smo da deca osete da su deo zajednice, da učenici koji završavaju kod nas i osnovnu i srednju školu osete da su deo zajednice, da ih podržavamo u njihovom daljem razvoju, izgradnji sebe kao ličnosti i profesionalnom opredeljenju, sa željom da se vrate. Nema sumnje da će velika proslava poslednjeg dana škole ostati u dugom sećanju kovinskih đaka. To je ujedno bila i jedinstvena prilika da se maturanti odmore pred sve ono što ih očekuje u narednim nedeljama, a to su prijemni ispit i upis u željene škole i fakultete, rekla je Velinka Fara,Sekretar Crvenog krsta Kovin.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena