Yunet
 

Društvo

Pančevo dobija nov simbol grada

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 17. maj 2024. • 11:26 •

Pančevo dobija nov simbol grada

Danas je održana 35. sednica Skupštine grada Pančevu na kojoj je usvojen predlog odluke o izmenama Plana detaljene regulacije Celine 7 na teritoriji grada Pančeva. Obrazlagajući odbornicima promene u planskom dokumentu, Slave Bojadžievski direktor Javnog preduzeća Urbanizam rekao je da će Pančevo dobiti nove simbole grada.

Odbornici Skupštine grada Pančeva na 35. sednici usvojili su predlog odluke o izmenama i dopunama Plana generalne regulacije Celine 7 – Luka Dunav, Grin fild 2, Stara Utvar, Staklara. Slave Bojadžievski direktor Javnog preduzeća Urbanizam rekao je da su pre godinu dana dobili zahtev investitora da izvrše izmenu planskog dokumenta i da su na ovom poslu radili dugo. Pomoć su imali i od profesore sa Građevisnkog i Arhitetkonskog fakulteta. Zahvaljujujći ovoj odluci u Pančevu će se graditi nov stambeni kompleks.

– U delu koji je bio braun fild zona sada pravimo novi moderan deo grada gde će se u budućnosti živeti u skladu sa potrebama ljudi u 21 veku. Ispoštovali smo sve uslove nadležnih preduzeća, dobili smo saglasnost na planska dokumenta od svih imalaca javnih ovlašćenja tu mislim na Železnice Srbije i na JP Putevi Srbije. Potvrđena je planska ocena na uticaj na životnu sredinu, urađena su sve neophodna istraživanja, predložene su mere koje treba uraditi kako bi taj prostor zaživeo. U narednom periodu Pančevo će dobiti nov simbol grada, stvorili smo mogućnost za izgradnju tri kule od po 100 metara visine. To će biti jedno novo arhitektonsko poglavlje grada Pančeva. Odbornici su između ostalo na 35. sednici usvojili i predlog odluke o završnom računu budžeta grada Pančeva za 2023. godinu , kao i predlog odluke o izmenama i dopunama Plana detalje regulacije za područje Severne inustrijsko poslovno proizvoedne zone, rekao je Slave Bojadžievski – dirktor JP „Urbanizam“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena