Yunet
 

Društvo

Obeležen Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi i Dan bezbednosti motociklista

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 11. maj 2024. • 10:39 •

Obeležen Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi i Dan bezbednosti motociklista

Crveni krst Pančevo i Policijska uprava Pančevo u saradnji sa Moto klubom „Kojoti“ obeležili su Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi, kao i Dan bezbednosti motociklista sprovođenjem više humanitarnih aktivnosti. U centru grada organizovana je akcija prikupljanja krvi, dok se na Tamiškom keju održalo predavanje na temu bezbednosti u saobraćaju.

Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi, ali i Dan bezbednosti motociklista u našem gradu obeleženi su zajedničkom akcijom Crvenog krsta, Odseka saobraćajne policije Policijske uprave, kao i Moto kluba „Kojoti“. Jedinstvena kampanja, čiji je moto „Sačuvajmo humanost“ započeta je na platou ispred Muzičke škole, gde su humani Pančevci mogli da daju krv, u čemu su im se pridružili pripadnici Policijske uprave i članovi Moto kluba. U nastavku akcije, održan je edukativan program u cilju skretanja pažnje na posledice do kojih može doći nepoštovanjem saobraćajnih propisa.

S obzirom na to da je sa dolaskom lepšeg vremena povećan broj dvotočkaša u saobraćaju, pripadnici Saobraćajne policije apelovali su na vozače da povećaju oprez prilikom vožnje. U okviru edukacije, organizovane su i pokazne vežbe: poligon bezbedne vožnje, kao i simulacija saobraćajne nesreće, uz pomoć volontera Crvenog krsta.

Kako iz Saobraćajne policije navode, najčešći uzrok saobraćajnih nesreća u kojima učestvuju motociklisti su, pre svega, neprilagođena brzina i nekorišćenje zaštitne opreme. Celodnevne aktivnosti u okviru ove humane i edukativne kampanje zaokružene su posetom Muzeju motocikala u Pančevu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena