Yunet
 

Društvo

Crveni krst Opovo po prvi put organizuje opštinsko takmičenje iz prve pomoći

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 7. maj 2024. • 14:40 •

Crveni krst Opovo po prvi put organizuje opštinsko takmičenje iz prve pomoći

Crveni krst Opovo obeležiće od 8. do 15. maja Nedelju Crvenog krsta u okviru koje će relaizovati sve aktivnosti kojima je ova organizacija bavi. Po prvi put tokom ove nedelje biće održano opštinsko takmičenje iz prve pomoći na kome će svoje znanje pokazati deca iz svih škola sa teritorije opštine Opovo.

Organizacije Crvenog krsta prepoznatljive su po akcijama davanja krvi koje one organizuju u saradnji sa pokrajnskim Zavodom za transfuziju krvi. U nedelji Crvenog krsta od 8. Do 15. maja sve organizacije Crvenog krsta promovišu svoju delatnost različitim aktivnostima. Tako će Crveni krst Opovo po prvi put organizovati opštinsko takmičenje u prvoj pomoći, kaže Dragana Avramović, sekretarka Crvenog krsta Opovo.

„U maju imamo obeležavanje međunarodnog dana Crvenog krsta, a 8. Maja nam i počinje nedelja Crvenog krsta i tada ćemo svakodnevno imati niz različitih aktivnosti i gledaćemo da pokrijemo sve programske aktivnosti. Po prvi put orgnaizovaćemo opštinsko takmičenje ih prve pomoći . Radimo sa podmlatnkom, omladinu nažalost nemomo jer nememo srednju školu, pa smo fokusirani na decu iz osnovnih škola. U svakoj osnovnoj školi u Opovu sprememo po jednu ekipu i oni će se takmičiti na našem opštinskom takmičenju, a po prvi put ćemo otići i na pokrajnsko takmičenje“, rekla je Dragana Avramović – sekretarka Crvenog krsta Opovo.

Ona naglašava da je ovo takmičenje veoma značajno za svu decu koja će moći da pokažu svoje znanje iz prve pomoći. Ovo ja takođe dobar način da neko od njih odluči da postane i volonter Crvenog krsta.

„Oni su osposobljeni da nekome zaista pruže prvu pomoć tako da su veoma korisni stanovnici naše lokalne zajednice jer iako su mladi oni su stekli neka osnovna znanja i primenjiva i lepo iskustvo. Ja se nadam da su to i budući volontei Crvenog krsta koji će dugo ostati tu i širiti značaj prve pomoći“, dodaje Dragana Avramović- sekretarka Crvenog krsta Opovo.

U Crvenom krstu Opovo ističu da će i ove godine deca iz opovačkih škola putovati u odmaralište ove organizacije u Baošićima i da će deo putnih troškova obezbediti i opština Opovo. Što se tiče akcija davanja krvi nove su planirane u septembu u Opovu i Sefkerinu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena