Yunet
 

Društvo

Druga po redu Tucijada za Vaskrs održana u porti pravoslavnog hrama u Crepaji

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 6. maj 2024. • 14:40 •

Druga po redu Tucijada za Vaskrs održana u porti pravoslavnog hrama u Crepaji

Druga po redu Tucijada za Vaskrs održana je u porti pravoslavnog hrama u Crepaji. Organizator ovog događaja je Udruženje žena „Vredne ruke iz Crepaje“.

Crepaja je drugu godinu za redom bila domaćin manifestacije pod nazivom „Tucijada“. Ovaj svečani događaj koji na dan Uskrsa okuplja mnoge ljude, pre svega decu, upriličen je u porti pravoslavnog hrama u Crepaji. Ružica Grubanov, predsednica Udruženja „Vredne ruke iz Crepaje“, koje je ujedno i organizator, kaže da su članiceželele da predstave nešto novo i unikatno.

„Tucijada se odvija u tri grupe, imamo malu grupu koju čine deca predškolskog uzrasta, imamo grupu koju čine učenici od 1 do 4 razreda, i stariju grupu koju čine učenici od 5 do 8 razreda osnovne škole. Pripremili smo poklone za pobednike tri grupe, i pripremili smo 20 kilograma medenjaka, kupili smo 20 kilograma slatkiša, a za kraj smo ofarbali tačno 200 jaja“, kaže Ružica Grubanov.

Ovogodišnja Tucijada, druga po redu, privukla je još veći broj ljudi u odnosu na prošlu godinu. S tim u vezi, Ružica Grubanov ističe da će ova manifestacija sigurno postati tradicija i nešto čime će Crepaja obeležavati Uskrs u godinama koje slede.

„Sigurno da će ovo postati tradicija. To je najradosniji praznik za sve nas, i mi smo došli da se radujemo zajedno sa decom. Ovde svi uživaju, svako je doneo ponešto od kuće, a sve što ostane nakon manifestacije biće prosleđeno u humanitarne svrhe ugroženim porodicama koje imaju više dece“, naglašava Ružica Grubanov.

Za kraj, Ružica Grubanov je iskoristila priliku da zahvali Opštini Kovačica, koja je u potpunosti podržala i ispratila ovaj događaj. Ona kaže da su njihove brojne donacije umnogome pomogle da se ova Uskršnja manifestacija organizuje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena