Yunet
 

Društvo

JP „Mladost“ Opovo:  U aprilu aktuelni poslovi na košenju trave

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 21. april 2024. • 15:30 •

JP „Mladost“ Opovo:  U aprilu aktuelni poslovi na košenju trave

Javno preduzeće „Mladost“ iz Opova, radna jedinica Zelenilo ovih dana radi na košenju trave na teritoriji cele opštine. Zbog ranijeg buđenja vegetacije i toplog vremena koje traje do pozne jezeni, košenje trave obavlja se od marta do novembra.

Sezona košenja trave za zaposlene u radnoj jedinici Zelenilo, Javnog preduzeće Mladost iz Opova počeli su već krajem marta. Posle završenog posla u parkovima, radi se i na grobljima na teritoriji cele opštine. Zbog brzog rasta trave ovaj posao je akutelan od marta do novembra kaže Igor Vujić iz ovog preduzeća.

„Prvo smo krenuli sa košenjem parkova na teritoriji opštine, imamo 4 parka, a posle smo krenuli sa košenjem grobalja, imamo ih 5. Sada smo u Sefkerinu gde rade naši ljudi. Posle toga nastvljamo sa košenjem kod stajališta, putnih pojaseva, i to je krug čime mi zatvaramo prvi krug košenja“, rekao je Igor Vujić – rukovodilac Sektora Zelenilo i proizvodnja vode u JP „Mladost“ Opovo.

Hladan period početkom godine iskoršćen je za seču starih i dotrajalih grana na teritoriji ove južnobanatske opštine, naglađava Vujić.

„Mi smo hladan period iskoristili da isečemo sve ono što je bilo trulo, drveće i grane koje su naparavile problem još od letnjih oluja. Iz bezbednosnih razloga smo rešili da to sada saniramo. Na jesen planiramo tamo gde smo isekli stabla da zasadimo nova“, Igor Vujić – rukovodilac Sektora Zelenilo i proizvodnja vode u JP „Mladost“ Opovo.

U Javnom preduzeće „Mladost“ iz Opova kažu da će raditi kao i svake godine tokom prolećnih i letnjih meseci na održavaju zelene površine na teritoriji opštine, a krajem godine u planu i sadnja novih sadnica.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena