Yunet
 

Društvo

U Omoljici održano opštinsko takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 20. april 2024. • 17:08 •

U Omoljici održano opštinsko takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“

U Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Omoljici održano je opštinsko takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“ na kom se okupilo 58 učesnika iz pančevačkih osnovnih škola. Okružno takmičenje će takođe biti održano u Omoljici 12.maja, dok će Republičko biti u Beogradu 24. i 25. maja.

Domaćin opštinskog takmičenja “Šta znaš o saobraćaju” u okviru kojeg se učenici osnovnih škola nadmeću u poznavanju pravila u saobraćaju, bila je Osnovna škola „Dositej Obradović“ u Omoljici. Ukupno 58 takmičara iz pančevačkih osnovnih škola bilo je u prilici da pokaže svoje znanje iz ove oblasti, rekao je Miodrag Tasić. nastavnik tehničkog.

Neki od učesnika istakli su da im ovo takmičenje mnogo znači zbog novih saznanja koje su stekli i koje će im jednog dana olakšati put do vozačke dozvole.

Direktor OŠ „Dositej Obradović“ Vladimir Ristić istakao je važnost održavanja ovakvih takmičenja, pre svega zbog pripreme dece za jedan vid saobraćajne kulture koja je neophodna za povećanje opšte bezbednosti, kaže Vladimir Ristić,direktor OŠ „Dositej Obradović“.

Organizatori se nadaju da će takmičenje motivisati ove mlade učesnike da nastave da uče o saobraćaju i da će ostvariti odlične rezultate i na okružnom i republičkom takmičenju koje će se održati 24. i 25. maja u Beogradu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena