Yunet
 

Društvo

Zvanično otvoren „Kutak za roditelje“ u Domu zdravlja Vršac

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 19. april 2024. • 11:59 •

Zvanično otvoren „Kutak za roditelje“ u Domu zdravlja Vršac

U prostorijama Doma zdravlja Vršac, zvanično je otvoren Kutak za roditelje. Ova mera podrške roditeljstvu organizovana je u saradnji Grada Vršca, Ministarstva za brigu o porodici i demografiji, stalne konferencije gradova i opština, Unicef-a, Centra za podršku ranom razvoju „Harmonija“ i LEGO fondacije.

Grad Vršac, uz podršku Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, Stalne konferencije gradova i opština, Unicef-a, Centra za podršku ranom razvoju “Harmonija” i LEGO fondacije, u prostorijama Doma zdravlja Vršac,organizovao je zvanično otvaranje Kutka za roditelje, kao bazičnu meru podrške podsticajnom roditeljstvu u ranom razvoju dece u okviru projekta “Podrška lokalnim samoupravama u širenju dobrih politika i praksi podrške roditeljstvu”.

Navedenom događaju prisustvovala je Gradonačelnica Vršca, Dragana Mitrović, koja je pružila veliku podršku realizaciji ove, veoma bitne mere podrške roditeljima.

Kutak za roditelje je bazična mera podrške i odvija se u posebno, za to, namenjenom i opremljenom prostoru, u kome će se jednom nedeljno održavati interaktivne radionoce sa roditeljima od strane stručnjaka, na teme koje su roditelji tražili putem sprovedenih anketa i koje obuhvataju najrazličitiji spektar oblasti vezanih za rani razvoj : od faza tipičnog razvoja dece, atipičnih promena, odstupanja u razvoju, psihosocijalne podrške porodicama u krizi, ishrana i nega po najsavremenijim metodama , podsticanje razvoja kroz igru, stimulacija psihomotornog razvoja, pozitvna motivacija , prevazilaženje teškoća i mnoge druge.

Osim Kutka za roditelje, planirane su još dve mere podrške koje se realizuju u okviru Predškolske ustanove: „Podrška defektologa“ i Centra za socijalni rad „Psihosocijalna podrška porodicama u krizi i porodicama iz osetljivih društvenih grupa.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena