Yunet
 

Društvo

Uskoro završetak radova na zgradi Zavoda za javno zdravlje

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 26. februar 2024. • 15:45 •

Uskoro završetak radova na zgradi Zavoda za javno zdravlje

Dugo se čeka da zgrada Zavoda za javno zdravlje Pančevo završi direktorka Zavoda za javno zdravlje doktorka Ljiljana Lazić istakla je da radovi napreduju dinamikom kako je i dogovoreno I da do kraja marta budu ugrada u potpunosti bude i završena.

Izgradnja nove zgrade Zavoda za javno zdravlje Pančevo započeta je još pre petnaest godina , zahvaljujući sredstvima AP Vojvodine i Republike Srbije I razumevanju koje Lokalne vlasti radovi se konačno privode i planirano je da sve bude završeno do kraja marta istakla direktorka Zavoda za javno zdravljePančevo doktorka Ljiljana Lazić koja nije mogla da sakrije zadovoljstvo što će sa svojim kolektivom ući u novu zgradu na koju su dugo čekali.

Ovo smo dugo čekali da se zgrada završi I privede nameni I kao što vidite radovi napreduju dinamikom kako je I dogovoreno.Mi očekujemo da do kraja marta budu raovi I u potpunosti završeni. Posle toga čekamo tehnički prijem I dobijanje upotrebne dozvolei onda ćemo moći da planiramo nameštaj I naše preseljene, rekla je dr Ljljiana Lazić .

Veliki je broj usluga koje se rade u Zavodu za javno zdravlje koji pokriva ceo Južnobanatski okrug zato je veoma važna Mikrobiološka i hemijska laboratorija koja će u novoj zgradi imati najsavremenije uslove po svim standardima .Kolko su ove laboratorije neophodne upravo nam je pokazao kovid , rekla je direktorka zavoda za javno zdravlje Pančevo

Zahvaljući početku virosoloških analiza za kovid 19 mi smo kasnije proširili taj spekrat virosoloških ispitivanja a vidimo da se virusi i bakterije vraćaju čak za one koje smo mislili da su iskorenjeni kao što su morbili ili veliki kašalj mi ćemo ovde imati mogućnost da i te nalize radimo .Ne treba zaboraviti da mi ovde radimo ispitivanje vode za piće, vazduha , otpadnih voda, vode za rekreaciju, ističe dr Lazić.

Deceniju ipo zaposleni u Zavodu za javno zdravlje rade u neadekvatnom prostoru i nije im bilo lako ,sada znaju da će uskoro zgrada zavoda biti završena i opremljena savremenom opremom koja je neophpdna za rad ove ustanove.Zahvaljući odlučnosti države građani će dobiti ustanovu koja će omogućiti da se rade dodatne analize.

– Naišli smo na veliko razumevanje Vlade Republike Srbije, Pokrajinske vlde ali i veliku podršku rukovodstva Grada Pančeva koji su nam pomogli da uopšte pokrenemo priču završetka zgrade zavoda koja stoji gotovo 15 godina možemo da kažemo da se radovi privode kraju i da će ova zgrada služiti svojoj nameni, zaključila je direktorka zavoda za javno zdravlje Pančevo .

Fasada na zgradi Zavoda za javno zdravlje je sređena, kao i veliki deo unutrašnjih radova. Urađen je lift, deo plafona je gotov kao i podova , većina vrata je postavljena I polako se sve privodi kraju tako da bi do kraja marta zgrad bilo u potpunosti gotova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena