Yunet
 

Društvo

Prestižna povelja za ŠOSO „Mara Mandić“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 18. februar 2024. • 18:23 •

Prestižna povelja za ŠOSO „Mara Mandić“

Škola za za osnovno I srednje obrazovanje “Mara Mandić” iz Pančeva nagrađena je prestižnom poveljom Fonda Miodrag V. Matić zbog izuzetnih postignuća u radu sa decom sa smetnjama u razvoju. Ovu nagradu Društvo defektologa Srbije svake godine uručuje ustanovama I pojedincima na skupu “Dani defektologa”.

Na nedavno održanim Danima defektologa u Vrnjačkoj Banji školi za osnovno I srednje obrazovanje “Mara Mandić” iz Pančeva svečano je dodeljena povelja Miodrag V. Matić. Ovo značajno priznanje Društvo defektologa Srbije od 1983. Godine uručuje pojedincima I institucijama za posebna dostignuća u radu sa decom sa smetnjama u razvoju. Direktor ove ustanove, Goran Vladić, istakao je da je izuzetno počastvovan jer je višedecenijsko zalaganje kolektiva škole prepoznato od strane kolega.

Škola svake godine aktivno učestvuje u strukovnom susretu Dani defektologa, gde zaposleni, imaju priliku da se informišu o strukovnim inovacijama, razmene značajna iskustva, ali I prezentuju sopstvena istraživanja, ističeVladić.

Miodrag V. Matić bio je naš istaknuti logoped I osnivač Više defektološke škole. Jedan je od prvih pedagoga koji je radio sa decom sa smetnjama u razvoju. Imajući u vidu značaj Miodraga V. Matića za razvoj defektološke teorije i prakse povelja se smatra krunom u radu jedne škole ili pojedinca.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena