Yunet
 

Društvo

Od sada još bolji rezanci iz Crepaje

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 6. februar 2024. • 15:32 •

Od sada još bolji rezanci iz Crepaje

Udruženje žena „Vidovdan“ iz Crepaje uz finansijsku pomoć opštine Kovačica nabavilo je mikser za lakšu pripremu crepajačkih rezanaca.

Udruženje žena „Vidovdan“ iz Crepaje uz finansijsku pomoć opštine Kovačica uspelo je da kupi mikser za pravljenje mekog testa. Ova mašina će im pomoći da očuvaju svoj, sada već poznati brend „Crepajački rezanac“. Predsednica udruženja, Jovanka Jovanov kaže da su sve članice udruženja srećne što su dobile mikser za pravljenje raznih vrsta testa.

– Za ovu mašinu želim da se zahvalim opštini Kovačica, koja nam je izašla finansijski u susret. Moram da naglasim da nam je opština pomogla i u drugim akcijama. Hvala i našim vrednim ženama. Mi se godinama mučimo i radimo ručno,a sada će biti lakše. Posebno moram da pohvalim Ljilju iz našeg udruženja koja je uvek sve masila ručno. Zahvaljujući mašini sada ćemo moći da pravimo više rezanaca, jer je potražnja velika, rekla je Jovanka Jovanov, predsednica UZ „Vidovdan Crepaja“.

U našim krajevima opšte je poznato da nedeljni ručak ne može proći bez supe sa domaćim rezancima.Vredne žene iz Udruženja rezance prodaju na pijaci ali i na raznim manifestacijama na kojima se predstavljaju.

– Na manifestacijama takođe nosimo rezance i prodajemo, Naša supa je poznata od davnina. Mi se trudimo da tu tradiciju nastavimo da očuvamo. Uz pomoć mašine je sve brže i lakše. Nadam se da ćemo sada uspeti da napravimo i druge vrste testa. Naše rezance ćemo unaprediti, rekla je Jovanka Jovanov

Pored crepajačkih rezanaca vrede žene iz Udruženja poznate su i po pravljenju domaćih torti. Od 2006. godine organizuju poznatu manifestaciju “Tortijadu” koja ima humanitarni karakter.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena