Yunet
 

Društvo

Nikola Medan, triatlonac i pobednik plivanja za Časni krst u Pančevu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 22. januar 2024. • 15:14 •

Nikola Medan, triatlonac i pobednik plivanja za Časni krst u Pančevu

Nikola Medan je jedan od mnogobrojnih mladih ljudi koji je za ponos svog grada Pančeva. Ovaj dvadesettrogodišnjak, inače triatlonac prvi je ove godine doplivao do Bogojavljenskog Časnog krsta na Tamišu. Kaže da su utisci neverovatni, a mladima poručuje da istraju u onome što žele i to na zdrav način.

Sunčan, ali hladan dan u Pančevu, a mi u šetnji sa pobednikom Bogojavljnskog plivanja na Tamišu. S obzirom da je triatlonac neke poseben pripreme za plivanje na tamiškom keju nije imao.

Nikola Medan je 7. decembra napunio 23 godine. Student je Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, zaljubljenik od malih nogu u triatlon. Kaže da zahvaljuje roditeljima što su ga od malena povukli u sportske vode. Otkriva nam šta mu je u triatlonu najteže – plivanje, vožnja biciklom ili trčanje.

Ovaj skromni momak ističe da primećuje veće interesovanje mladih za triatlon.

Preko zime trenira u teretani, a pored toga bavi se kondicionom pripremom pionira u košarci što je deo prakse na fakultetu. Sebe svakako vidi u triatlonu.

Ne sumnjamo da će Nikola Medan istrajati u nameri da mu sport bude životno opredeljenje. Želimo mu uspeha, da svom gradu donese nove medalje i nagrade, kao i da ga i naredne godine u januaru vidimo na tamiškom keju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena